Στρούντελ με Μήλα και κρέμα
Αυτοσχεδιάζοντας έφτιαξα αυτή τη συνταγή ένα απόγευμα και άρεσε στους φίλους μας. Ελπίζω ν’ αρέσει και σε σας αν τη δοκιμάσετε !
-
1 φύλλο σφολιάτας
-
2 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
-
2 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
-
1 κούπα γάλα
-
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-
1/3 της κούπας χονδροκομμένα καρύδια
-
1/3 της κούπας σταφίδες
-
1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
-
χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-
ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
-
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας πάνω σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
-
Ζεσταίνουμε το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τα άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη και τα μήλα.
-
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και αφήνουμε να κρυώσει.
-
Προσθέτουμε τα καρύδια, το ξύσμα πορτοκάλι, τις σταφίδες και τη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στο μισό μέρος της σφολιάτας.
-
Κλείνουμε και ενώνουμε καλά τις άκρες, τρυπάμε σε πολλά σημεία μ’ ένα πηρούνι και ψήνουμε το στρούντελ στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
-
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Δοκιμάστε το με γέμιση μερέντας και μπανάνας. Είναι επίσης πολύ νόστιμο.






