Σταφιδόψωμο εμφανίσιμο
- 100 ml κρεμ φρες
- 100 ml γάλα
- 20 γρ νωπή μαγιά
- 1 κ,γ μελι
- 50 γρ βουτυρο λιωμενο
- 2 αυγά
- 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
- 150 γρ ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 570 γραμμάρια αλεύρι ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
- 1|2 κ,γ μαχλεπι
- 1|2 κ,γ καρδαμο
- 100 -150 γρ. σταφιδες
- Ζεσταίνετε το γαλα με το κρεμ φρες, ανακατευουμε τη μαγια με το μελι καλα να νερώσει. Βαζουμε το αλευρι στη λεκανη του μιξερ και κανουμε μια λακουβιτσα ριχνουμε την μαγια μεσα, ανακατευουμε με λιγο απο το αλευρι να γένει ενας χυλος, το σκεπαζουμε με το αλευρι και αφηνουμε για 10 λεπτα να φουσκωσει λιγο.
- Τωρα ριχνουμε το λιωμενο βουτυρ ,το ζεστο γαλα με το κρεμ φρες , τα 2 αυγά, το μαχλεπι τον καρδαμο, τη ζάχαρη και αλάτι, ζυμώνουμε ριχνουμε και τις σταφιδες, τα αφήσουμε για 30-45 λεπτά.
- Ζυγίζουμε απο τη ζυμη 100 γρ και το βζουμε στην ακρη, την υπόλοιπη την χωριζουμε σε 3 ιδια μερη.
- Σε καλα αλευρωμενο παγκο κανουμε 3 ρολα, Κάθε κομμάτι στις διαστάσεις 35 cm και τα άκρα τους πρέπει να ειναι λεπτα ΚΟΙΤΑΤΕ ΦΩΤΟ. Κόψτε στη μεση έτσι ώστε να εχετε 6 μέρη. Τα χαραζουμε στην μεση αλλά οι ακρες πρέπει να είναι ενωμενες, δείτε τις φωτογραφίες
- Σε μια φορμα βαζουμε λαδοκολα, βαζουμε μεσα τα 6 κομματια με την μυτη προς τα έξω και στη συνέχεια στη μέση του κύκλου βαζουμε την ζυμη που εχουμε κρατήσει τα 100 γρ, κοιτάτε φωτο.
- Βρεχουμε τον κυκλο με λίγο νερό με ένα πινέλο και στη συνέχεια παίρνουμε τις μυτες απο τα κομματια και τις μεταφερουμε στην μεση επανω στον κυκλο, βαζουμε στη μεση ενα δαμασκηνο η ενα βερυκοκο αποξηραμενο, το αφηνουμε για 45 λεπτα σε ζεστο μερος σκεπασμενο με ναυλον να ανέβει.
- Στο διάστημα αυτο αναβουμε τον φουρνο στους 200 βαθμους και ψήνουμε για 20 λεπτα. Αν σας πάρει πιο γρηγορα χρωμα, βαλτε απο πανω ενα αλουμινοχαρτο.
Το πολύ ωραίο σχέδιο, από το ίντερνετ.
αν δεν εχεις κρεμ φρες βαλε γιαουρτι
και 150 σταφιδες ειναι 150 γρ ξεχασα να βαλω τα γρ
αχχααχαχαχαχ!!!
:-) :-)
θα την βρης στο σαιτ μας
ειναι με κρεμα γαλακτος και ξυνογαλο
κοιταξε αυη ειναι η συνταγη
http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/usersrecipes/1645/tatianakie.html