Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

WhatsApp +447825721610 αγοράζει Οξυκωδόνη. Xanax
alllifepharmacies 3.9.2024 11:35
WhatsApp +447825721610 buy tramadol,Methadone,Xa
alllifepharmacies 3.9.2024 9:16
WhatsApp +447825721610 buy Xanax ,Adderall,Tramado
alllifepharmacies 3.9.2024 9:07
MDPHP Pulvershops online in Deutschland
globaldhleuronet@gmail.co 2.9.2024 12:34
MDPHP-Pulver (Freebase)
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 1:10
MDPHP POWDER (Freebase) online in Deutschland zu v
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:57
Bestellen Sie reines MDPHP PULVER (Freebase) onlin
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:41
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP-PULVER (Freebase) on
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:30
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP online in Deutschlan
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:13
GBL online in Deutschland ohne Rezept erhältlich
globaldhleuronet@gmail.co 31.8.2024 23:44
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:12
$Vaild.Work$|Cloned Card Atm | Sell Dumps Track 1&
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:09
$Vaild.Work$SELL DUMPS CLONED CARDS ATM TRACK 1&2
selldumps 31.8.2024 4:05
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 4:01
$Vaild.Work$|Best Dumps store Best cloned cards Se
selldumps 31.8.2024 3:56
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 3:55
#Vaild.Work#Sell Dumps track 1&2 cloned cards cred
selldumps 31.8.2024 3:53
$Vaild.Work$|Dumps With Pin Shop track 1&2 cloned
selldumps 31.8.2024 3:50
Περισσότερα...


Σπανακοτυρόπιτα με φύλλα

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Δευτέρα, 30 Δεκέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Μια πίτα που την φτιάχνω πολύ συχνά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες

Για την ζύμη:

  • 700 γραμμάρια περίπου αλεύρι ΜΑΝΝΑ κίτρινο πακέτο.
  • Λίγο νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων.
  • 1 μεγάλο νεροπότηρο ζεστό νερό.
  • Λίγο αλάτι ,
  • 1 κουταλιά ξύδι ,
  • 3 κουταλιές λάδι.

Για την γέμιση:

  • 1 κιλό σπανάκια καθαρισμένα,
  • πλυμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
  • 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο,
  • λίγο μαυροπίπερο,
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι.
  • 400 γραμμάρια φέτα τριμμένη,
  • 2 αυγά,
  • άνηθο ψιλοκομμένο.
  • Φυτίνη.
  • Άλλο μισό φλιτζάνι λάδι για το άλειμμα των φύλλων.

Για επάλειψη: 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με ελάχιστο νερό ,λίγο σουσάμι.

Οδηγίες
  1. Ανοίγουμε λακκούβα το αλεύρι ,ρίχνουμε το νερό το λάδι το αλάτι και το ξύδι. Ζυμώνουμε παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι ,γιατί μπορεί να μην χρειαστεί όλο. Κάνουμε μια μαλακιά ζύμη όχι σφιχτή και την πλάθουμε 10 λεπτά να <στρώσει>, Χωρίζουμε την ζύμη σε 7 μπάλες και την κάθε μια σε άλλα 5 μικρά μπαλάκια. Ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια και τα αλοίφουμε με λιωμένη φιτίνη. Βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο και το πέμπτο καπάκι. Τα πατάμε λιγάκι. Κάνουμε με τον ίδιο τρόπο και τις άλλες μπάλες ζύμης σε ομάδες που τις ενώνουμε μαυτόν τον τρόπο. Βάζουμε σε δίσκο τα μικρά αυτά φυλλαράκια με χαρτί κουζίνας ανάμεσα ,και όλα μαζί σε σακούλα ναύλον καλά κλεισμένη, και τα βάζουμε στο ψυγείο. Όσο πιο πολύ κάτσουν τόσο καλλίτερα θα γίνουν τα φύλλα μας.
  2. Βάζουμε το μισό φλιτζάνι λάδι να κάψει ,ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Στην συνέχεια βάζουμε και το σπανάκι ,το γυρίζουμε και αυτό αρκετές φορές και το κατεβάζουμε από την φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε σαυτό τον άνηθο ,το τυρί τριμμένο ,με 2 αυγά και λίγο μαυροπίπερο. Ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας,
  3. Ανοίγουμε σε φύλλα με αλεύρι και νισεστέ ανακατεμένα, τα φυλλαράκια μας. Στρώνουμε το πρώτο ,το αλείφουμε με λάδι και φιτίνη μαζί ,στρώνουμε το δεύτερο, αλείφουμε επίσης. Συνεχίζουμε έτσι ,και στο 3ο και στο 5ο φύλλο μοιράζουμε την γέμιση. Την στρώνουμε καλά να πάει παντού το ίδιο. Βάζουμε και τα άλλα 2 φύλλα μας από πάνω.
  4. Αλοίφουμε με τον χτυπημένο κρόκο ,χαράζουμε την πίτα ,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ρίχνουμε από μια κουταλιά νερό στις 4 γωνίες. Γυρίζουμε να πάει παντού το νεράκι και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα περίπου 50 λεπτά .Είναι έτοιμη όταν ροδίσει και μετακινείται όλη μαζί στο ταψί!.
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 04 Δεκέμβριος 2014
Στην 4η παράγραφο δεν αναφέρω ότι συνεχίζουμε με τα άλλα 2 φύλλα από πάνω ,γιατί τα φύλλα είναι συνολικά 7.Συγνώμη.
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 04 Δεκέμβριος 2014
Νομίζω ότι είναι εντάξει τώρα.
Μεταφορά στην κορυφή