Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σπανακόρυζο

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τετάρτη, 04 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα  υγιεινό και απλό φαγητό της ελληνικής παράδοσης!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και κομμένο κομμάτια.
  • 1 φλιτζάνι ντοματοχυμό.
  • Μια μεγάλη χούφτα ρύζι σούπας.
  • 3/4 φλιτζανιού λάδι.
  • Αλάτι.Πιπέρι.Λεμόνι.
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.
  • 'Ανηθο ψιλοκομμένο.
Οδηγίες
  1. Ζεματάμε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό ,το σπανάκι. Το στραγγίζουμε .
  2. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι.Το σοτάρουμε για λίγο,και προσθέτουμε και το σπανάκι.Το γυρίζουμε μερικές φορές και προσθέτουμε τον ντοματοχυμό.Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
  3. Προσθέτουμε ζεστό νερό 3-4 φλιτζάνια ,και το ρύζι.Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και τον άνηθο προς το τέλος.
  4. Ψήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για να μην μας πιάσει.Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με αυγά τηγανητά μάτια από πάνω!

Σχόλια
Σχόλιο από soulli , Παρασκευή, 06 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Διαχρονικό φαγητό με πολλές βιταμίνες!!Το φτιάχνω πολύ συχνά!!Με τα αυγά δεν το ήξερα...θα το δοκιμάσω κι έτσι!!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 06 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία και η πρότασή σου με τα αυγά, Ειρήνη!'
Κι εγώ το αγαπώ και το φτιάχνω χωρίς να ζεματίσω το σπανάκι, αλλά το βάζω ωμό στην κατσαρόλα να μαραθεί πρώτα και να κατεβάσει το νερό του και στη συνέχεια δυναμώνω τη φωτιά να εξατμιστεί το νερό του προσθέτω το κρεμμυδάκι με το λαδάκι, βάζω το ρύζι προσθέτω ζεστό νεράκι ανάλογο του ρυζιού να βράσει και προς το τέλος λεμόνι με άνηθο.
Την επόμενη θα το φτιάξω με ντοματοχυμό που αναφέρεις και ε΄συ.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 06 Μάιος 2011
Μπορούμε να το στρώσουμε στο πιάτο και να βάλουμε από πάνω 2 αυγά μάτια η να το βάλουμε σε ταψί να ανοίξουμε λακούβίτσες να σπάσουμε μέσα από ένα αυγό και να το βάλουμε για λίγο στο φούρνο,ίσαμε να ψηθεί το αυγό,η όπως είπα τηγανισμένα στο σερβίρισμα από πάνω!
Σχόλιο από ΛΙΑΝΑ , Παρασκευή, 06 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραια και αγαπημενη συνταγη.κι εγω ωμο βαζω το σπανακι.βαζω απαραιτητα ντοματοχυμο και περιεργως πως του παει και το λεμονι.ασε που και με κατεψυγμενο σπανακι γινεται εξισου νοστιμο
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 07 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Ειρήνη!!!πολύ καλή πρόταση αυτή με τα αυγά!!!!
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 07 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αχ Ειρηνη μου τι μου θημησες τωρα;τα παιδικα μου χρονια οταν η μαμα μου μας το εφτιαχνε με αυγα!!

μπραβο Ειρηνουλα μου!!νασε καλλα!!
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 07 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
και εγω με ντοματα το κανω,ετσι το εμαθα απο την μαμα,ειναι πολυ νοστιμο!
Μεταφορά στην κορυφή