Σπαγγέτι με πολύχρωμα πιπέρια και πορσίνι
Η γνωστή μακαρονάδα με μικρές παρεμβάσεις έγινε ένα ενδιαφέρον και πεντανόστιμο πιάτο!
- 1 πακέτο σπαγγέτι.
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο.
- Λίγο αλάτι.
Για την σάλτσα:
- κίτρνη ,κόκκινη ,πορτοκαλί .πράσινη πιπεριά από μισή την κάθε μια.
- 2- 3 κουταλιές λάδι.
- 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο φέτες.
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένο φετάκια.
- 30 γραμμάρια πορτσίνι(αφυδατωμένα άγρια μανιτάρια) μουσκεμένα σε ζεστό νερό επι μισή ώρα.
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο .
- 1 κούπα χυμό ντομάτας και μια ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια.
- Αλάτι.πιπέρι ,και μια στάλα μπούκοβο.
- Νερό ζεστό.
- Για απο πάνω: τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας.
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το σπαγγέτι. Το σουρώνουμε και προσθέτουμε αμέσως το βούτυρο και ανακατεύουμε. Το κρατάμε ζεστό.
- Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τς πιπεριές.
- Τα σωτάρουμε για 6-7 λεπτά να μαραθούν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα γυρίζουμε και αυτά μερικές φορές.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον χυμό ,την ντομάτα, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό για να βράσουν καλά τα υλικά της σάλτσας.
- Προς το τέλος βάζουμε και λίγο μπούκοβο. Παπαλίζουμε τυρί και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.
Το πόσο θα βράσουν τα μακαρόνια είναι επιλογή της κάθε μαγείρισσας .Άλλοι τα τρώνε πολύ βρασμένα και άλλοι πιο σταθερά. Επίσης είναι προαιρετικό το καυτερό πιπέρι. Και το τυρί ποικίλει: από άσπρο τυρί ,παρμεζάνα η κασέρι που έβαλα εγώ!