Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σουτζουκάκια σμυρνέϊκα.

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Τετάρτη, 20 Ιούλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αφράτα και νόστιμα σουτζουκάκια.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο με χοιρινό αν προτιμάτε.
  • 1 αυγό
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες.
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 φέτες ψωμί μουσκεμένες  σε κρασί κόκκινο, και καλά στυμμένες.
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1 κουταλάκι κοφτό κύμινο.
  • Στη μύτη ενός μαχαιριού κανέλα τριμμένη.
  •  Αλάτι Πιπέρι.
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι.
Οδηγίες
  1. Αναμειγνύουμε τα υλικά για το μείγμα του κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά ,μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη αφράτη .
  2. Την βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο,να ανακατευτούν τ'αρώματα.
  3. Πλάθουμε σε σχήμα  μακρόστενο  και τηγανίζουμε  ελαφρά σε μπόλικο λάδι.
  4. Με 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες,1 κουταλιά πελτέ, 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη και 5 κουταλιές λάδι κάνουμε μια σάλτσα και την βραζουμε 10 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε μέσα τα καυτά σουτζουκάκια και τα βράζουμε 30 λεπτά περίπου,έως ότου δέσει η σάλτσα τους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2011
Πολύ νόστιμα μου φαίνονται και καλοσερβιρισμένα! ,όπωςς άλλωστε όλα τα πιάτα σου Τζένη!μπράβο!
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 24 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αγαπημένο φαγητό τα σουτζουκάκια Τζένη!!
Το ψωμί μουσκεμένο στο κρασί τους δίνει πολύ ωραία γεύση,το κάνω και εγώ έτσι!!!
Μεταφορά στην κορυφή