Σουφλοτυρόπιτα
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας.
- 1/2 κιλό φέτα σκληρή.
- 1/4 κιλού ανθότυρο.
- 4 αυγά.
- 1/2 κούπα βούτυρο με ελαιόλαδο.
- 1 κούπα γάλα φρέσκο.
- 1 κουτάκι σόδα 330 ml
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο.
- Τρίβουμε την φέτα και το ανθότυρο με το χέρι, η με πιρούνι. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτουμε, μαζί με δυο κουταλιές λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
- Σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψί, στρώνουμε 3 φύλλα τα οποία και βουτυρώνουμε ενδιάμεσα. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα και το στρώνουμε παντού ομοιόμορφα. Τοποθετούμε επάνω ένα φύλλο ,το οποίο απλώνουμε σουρωμένο και βουτυρώνουμε. Απλώνουμε άλλο φύλλο κατά τον ίδιο τρόπο, αλλά δεν το βουτυρώνουμε. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα και το στρώνουμε .
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές. Τα φύλλα στα οποία ρίχνουμε τυριά δεν τα βουτυρώνουμε. Αφήνουμε για το τέλος 5 φύλλα τα οποία σουρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα-ένα.
- Χτυπάμε ελάχιστα την σόδα με μια κούπα γάλα, και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στην πίτα αφού προηγουμένως την έχουμε χαράξει ελαφρά σε κομμάτια ,χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω.
- Ψήνουμε στους 180 με αέρα για 45 -50 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας.







