Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1164-kotoules 1.jpg
Κοτούλες Αφράτες



Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 26 Ιούλιος 2012
none
Περιγραφή

Πολύ εύκολο,απλό και νόστιμο συνοδευτικό για τα ψητά σας και όχι μόνο.Ομορφη ιδέα και για πάρτι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα
  •     1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους
  •     1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  •     1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  •     1 φλ. ελαιόλαδο
  •     6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •     1/4 φλ. τσαγιού μπαλσάμικο ή ξίδι απλό
  •     2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  •     αλάτι, πιπέρι
  •     μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους.    Τις βάζουμε σε κατσαρόλα σε νερό που βράζει. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 5΄-7΄, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δεν θέλουμε να παραβράσουν, απλά να μαλακώσουν λίγο. Κόβουμε τις πατάτες σε 3-4 φέτες, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  2.  Σε μπολ βάζουμε το 1/2 φλ. τσαγιού λάδι, τα μυρωδικά, τα μισά από τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πατάτες, και ανακατεύουμε καλά.
  3. Περνάμε τις πατάτες στα καλαμάκια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα για περίπου 15΄ γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.
  4. Βάζουμε σε μπολ το υπόλοιπο 1/2 φλ. λάδι, την μουστάρδα, το ξίδι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, και περιχύνουμε τα ζεστά σουβλάκια πατάτας.
  5. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ έβγαλα τη φλούδα γιατί δεν τις τρώνε και τις έψησα στο γκριλ, στην ψηστιέρα σίγουρα θα γίνουν πολύ καλύτερες. Συνταγή της Αργυρώς!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή