Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2557-tsourekimpompel.jpg
Tσουρέκι Μπόμπελ



Σοκολατωμένες φέτες πορτοκαλιού

recipe image
Προστέθηκε απόΜυρτώ Δρίβα, Πέμπτη, 13 Δεκέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα γλυκάκι που γίνεται με απλά υλικά, οικονομικό και κυρίως που θα ενθουσιάσει τους πάντες με το άρωμά του και τη γεύση του! Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε πορτοκάλια ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά.

Συστατικά
  • Πορτοκάλια
  • Ζάχαρη
  • Σοκολάτα κουβερτούρα
Οδηγίες
  1. Ξύνουμε ελαφρώς τη φλούδα των πορτοκαλιών, όχι όμως μέχρι να φανεί το άσπρο τους, επιπόλαια εδώ κι εκεί.
  2.  Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό μέχρι να καλυφθούν.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και όταν ξεκινήσουν να βράζουν μετράμε 3 λεπτά και χύνουμε το νερό. Ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα μας με νερό μέχρι να καλυφθούν τα πορτοκάλια και ξαναβράζουμε για άλλα 3 λεπτά, ξαναχύνουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά τη διαδικασία του βρασίματος. Συνολικά βράζουμε και χύνουμε το νερό 3 φορές.
  4. Βγάζουμε τα πορτοκάλια απο την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλα. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι τις δύο άκρες των πορτοκαλιών και τις πεταμε (κοτσάνι και από κάτω) μετά κόβουμε τα πορτοκάλια σε φέτες (κάθε πορτοκάλι που έφτιαξα έχει μέσον όρο βάρους 200γρ και τα έκοψα σε 7 φέτες) Έπειτα ζυγίζουμε τα πορτοκάλια. Για κάθε κιλό φρούτου χρησιμοποιούμε το λιγότερο 800γρ ζάχαρη και το περισσότερο 1κιλό. Βάλτε ζάχαρη κατά βούληση αλλά εντός αυτών των ορίων.
  5. Τοποθετούμε τις μισές φέτες μας στην κατσαρόλα (με τάξη, δεν τις πετάμε μέσα) καλύπτοντας τον πάτο της κι έπειτα βάζουμε τη μισή ζάχαρη και πάλι στρώνουμε φετες πορτοκαλιου και τελειώνουμε με ζάχαρη.
  6. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια ένταση (ο θερμοστάτης της εστίας μου έχει διαβάθμιση μέχρι το 6 κι εγω τον βάζω στο 4) και περιμένουμε να λιώσει η ζάχαρη σιγά σιγά. Στη φάση αυτή δεν ανακατεύουμε για να μη χαλάσουμε τις φέτες μας αλλά ανακινούμε συχνά την κατσαρόλα. Όταν λιώσει η ζάχαρη, δυναμώνουμε τη φωτιά μας (εγώ στο 5-6) για να εξατμιστούν τα υγρά. Σε αυτή τη φάση με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά (περισσότερο σπρώχνουμε τα πορτοκάλια μέσα στην κατσαρόλα). Το γλυκό θα είναι έτοιμο σε 1 ώρα μετρώντας απο τη στιγμή που έχει λιώσει η ζάχαρη και έχει αρχίσει να βράζει. Θα το καταλάβουμε αν δοκιμάσουμε να βάλουμε λίγο σιρόπι στο πιατάκι και να στέκεται. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να ηρεμήσει.
  7. Με μια τρυπητή κουτάλα τοποθετούμε τις φέτες σ΄ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίσουν απ το σιρόπι (τουλάχιστον 30 λεπτά).
  8. Τοποθετούμε τις φέτες σε λαδόκολα μέχρι να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τις κόβουμε στη μέση και τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα. Τοποθετούμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολα μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σιρόπι που θα μείνει μέσα στην κατσαρόλα αλλα και αυτό που θα έχει στραγγίσει απ΄τις φέτες που έχουμε τοποθετήσει στο σουρωτήρι (κάτω απ το σουρωτήρι τοποθετούμε δοχείο για να συλλέξουμε το σιρόπι που στραγγιζει) θα είναι πολύ μικρή ποσότητα 1-1 1/2 κούπας, δεν το πετάμε! Είναι αρωματικότατο και πηκτό οπότε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μέσα σε άλλες παρασκευές όπως κέικ, σιροπιαστά ακόμα και στο γιαούρτι μας!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 14 Δεκέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τα έφτιαξα, υπέροχη συνταγή, αναλυτικότατη. Δεν άφηνε καμμιά απορία: Μπράβο!
Σχόλιο από nadiatavros1961@yahoo.gr , Σάββατο, 15 Δεκέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote image
ΜΠΡΑΒΟ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΣΕΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΣΥΝΤΟΜΑ.
Σχόλιο από ageliki , Σάββατο, 22 Δεκέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote image
τις εφτιαξα και εγω, αλλα οι φετουλες μεαξι του κολλανε ετσι που τις στολισα σε μια πιατελα, γιατι? ετσι πρεπει να ειναι?
Σχόλιο από argiroula1 , Κυριακή, 08 Μάρτιος 2015 vote imagevote imagevote imagevote image
το εκανα μου αρέσει πολυ το πορτοκάλι με την σοκολάτα.... εγω τα τύλιξα ολα με σοκολατα.... απλα υπεροχο.... και πολυ αρωματικό!!!!
Μεταφορά στην κορυφή