Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...


Σοκολατένιος χαλβάς

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 22 Σεπτέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Έτσι ο χαλβάς μας,  θα αγαπηθεί από όλους, μικρούς και μεγάλους!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 μέτρια φόρμα του κέικ με τρύπα
  • 3,5 κούπες  νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη (2 κούπες)
  • 1 φέτα λεμόνι
  • ¾ της κούπας λάδι
  • 300 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • Μισή- μία κουβερτούρα σοκολάτα σε κομματάκια μικρά ή 1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας
  • σιρόπι σοκολάτας
  • (Προαιρετικά) καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς και χοντροσπασμένους
  •  (Προαιρετικά) 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
Οδηγίες
  1. Σε μια  κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε  το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα μέτριο σιρόπι και το αφαιρούμε από τη φωτιά.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα. Τα καβουρδίζουμε   για 5 - 6 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε τους  ξηρούς καρπούς και την κανέλα, αν βάλουμε, και συνεχίζουμε το καβούρδισμα για 1 - 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας.
  3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λιγο  το σιρόπι, ανακατεύοντας και με προσοχή. Ανακατεύουμε δυνατά με την ξύλινη κουτάλα ή με το σύρμα, μέχρι να φτιάξουμε ένα λασπώδες μείγμα.  Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό και να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε 2-3 λεπτά το χαλβά μας να κρυώσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα μας και  ανακατεύουμε απαλά το μείγμα με την ξύλινη κουτάλα και για λίγο ίσα ισα να «λερωθεί» από τη σοκολάτα ο χαλβάς και να κάνει νερά κατά τόπους. Δεν το θέλουμε όλο σοκολατένιο, αλλά με νερά.
  5. Βάζουμε το χαλβά μας σε μέτρια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση ή και σε ατομικά φορμάκια ή σε μακρόστενη φόρμα του ψωμιού. Αφήνουμε να κρυώσει  περίπου 1 ώρα, ξεφορμάρουμε  και ραντίζουμε με σιρόπι σοκολάτας και έξτρα κουβερτούρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν ανακατεύουμε πολύ το χαλβά, για να μπορέσει να αποκτήσει όψη "μαρμαρέ".

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή