Σοκολατένιο της γιαγιάς
- 250 γρ . Βιταμ η Βουτυρο
- 178 γρ . νερο
- 240 γρ . ζαχαρη
- 6 κ.σ κακαο
- 1 κ.σ κονιακ
- 6 αυγα
- 175 γρ . αλευρι
- 1 μπέικιν
- 2 βανιλιες
- Βαζουμε σε κατσαρολα το βουτυρο , νερο , ζαχαρη , κακαο , να ζεσταθουν και να γινουν σαν μια κρεμα , το αφήνουμε να κρυωσει .
- Μετα ριχνουμε στο μίγμα τους κροκους ελαφρα χτυμημενους και τις βανιλιες και το μεταφερουμε σε μια λεκανη
- Κραταμε σε μια ( φλιτζανα ) απο αυτο το υλικο περιπου 310 γρ .
- Αναβουμε τον φουρνο στους 200 βαθμους
- Αλείφουμε με βουτυρο το ταψι (26 εως 30 ποντους )
- Χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα , ανακατευουμε το αλευρι με το μπέκιν , και το προσθετουμε εναλλαξ με την μαρεγκα στο υλικο της λεκανης ακακατευοντας απαλα
- Το βαζουμε στο ταψι και ψηνουμε σε ζεστο φουρνο στους 200 βαθμους για 1 ωρα
- Μετα το κοβουμε σε κομματια και ριχνουμε το υλικο της φλιτζανας που κρατησαμε
- Πασπαλιζουμε με τρουφα η γαρνιρουμε με σαντιγί ή οτι αλλο μας αρεσει
Και κραταμε 1,1/2 κουπαρα για να ριξουμε απο πανω ετσι το εχει φτιαξει παρα πολλες φορες η Αδερφη μου και ειναι ενθουσιασμενη