Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

550-rownies.jpg
Βrownies στα γρήγορα



Σοκολατένιο εκμέκ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 09 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 9 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή Ένα εκμέκ διαφορετικό, γιατί είναι σοκολατένιο!
Συστατικά

400 γρ. κανταΐφι σοκολατένιο ή άσπρο
150 γρ. βούτυρο ζεστό
150 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα

κρέμα
4 κρόκους αυγών
400 γρ γάλα
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλιας
2 βανίλιες
3 κ.σ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο

σιρόπι
2 1 / 2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
φλούδα από 1 λεμόνι
3 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλλα

ντεκόρ
600 γρ κρέμα γάλακτος
7 κ.σ. άχνη
100 γρ αμύγδαλα καβουρντισμένα

Οδηγίες




Βάζουμε το κανταΐφι σε ένα ταψί και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Το τρίβουμε καλά με τα χέρια μας, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ακόμη λίγο να μπερδευτούν με το κανταΐφι.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα (στο σοκολατένιο το αφήνω γύρω στα 30 λεπτά. Το βλέπω από τα αμύγδαλα. Αν είναι ροδοκόκκινα, είναι έτοιμο.)

Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και ποτίζουμε το κρύο κανταΐφι.

Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με την ζάχαρη και 5 κ, σ. Γάλα.

Ανακατεύουμε με λίγο γάλα τους κρόκους.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, να πάρει βράση, ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και αφήνουμε να βράσει λίγο και να πήξει.

Το παίρνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες. Ανακατεύοντας καλά, ρίχνουμε τους κρόκους. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με την άχνη. Βάζουμε την κρύα κρέμα σε λεκάνη του μίξερ και την χτυπάμε για λίγο. Προσθέτουμε και την μισή σαντιγί και ανακατεύουμε.

Βάζουμε την κρέμα επάνω στο κανταΐφι, προσθέτουμε και την άλλη μισή σαντιγί και στρώνουμε την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με το καβουρντισμένο αμύγδαλο και αν θέλουμε με κομμένη σοκολάτα.


Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 11 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτικό όσο δεν παίρνει σοκολατένιο!!!!
Σχόλιο από afroditi , Παρασκευή, 11 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απίθανο!
πως μπορούμε να κάνουμε το καταίφι μας σοκολατένιο ; με έχει ενθουσιάσει αυτη η ιδέα!
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 11 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μια εικόνα ίσον με χίλιες λέξεις!!! Τι παραπάνω να πω εγώ;
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 11 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απίθανο!!! Σίγουρη γεύση και εμφάνιση!! Ακόμα και όσοι δεν αγαπούν τα σιροπιαστά γλυκά, με αυτό το γλυκό θα αλλάξουν γνώμη!!!
Σχόλιο από erotas , Παρασκευή, 11 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μμμμμμμμμμμμμμούρλια!!!!!!
Σχόλιο από Πολυάνθη , Παρασκευή, 11 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μμμμμμμμμ!!!!! Καταπληκτικό φαίνετε Μπιάνκα και προτότυπο με την σοκολάτα!
Σχόλιο από gojoa , Δευτέρα, 21 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΑΤΑΙΦΙ; ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΙΔΕΕΣ.
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2012
Τώρα είδα το σχόλιο....Αυτό το σοκολατένιο καταϊφι θα το βρεις σε επιλεγμένα μαγαζιά με είδη ντελικατέσεν. Μπορείς επίσης να ρωτήσεις και σε κάποια ζαχαροπλαστεία. Η εταιρία που το φτιάχνει ειναι από θεσσαλονίκη και έβγαλε το προιόν αυτό πριν 2 χρόνια. Επίσης υπάρχει και φύλλο μπακλαβά σοκολατένιο.
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2012
για το καταιφι κυταξτε στη Εταιρια ΒΡΕΤΤΟΣ
Μεταφορά στην κορυφή