Σοκολατένια Μηλόπιτα
- Στην φορμα βαζουμε στον πατο λαδοκολα
- Τα πλάγια της φόρμας τα αλοιφουμε με βουτυρο
- Για τη ζύμη:
- 150 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας τη Λιώνουμε με 100 γραμμάρια βουτύρο.Αφηνουμε λιγο να κρυωσει.
- 150 γραμμάρια αλεύρι και 1 Κ γ μπεικιν
- Στη μύτη απο το Κ.γλ. κανέλα, γαρύφαλο ,λιγο κάρδαμο ,
- 50 γρ φουντούκια χοντροαλεσμένα
- 75 γραμμάρια καρυδια χοντροαλεσμένα
- 2 Κ σ σταφίδες κομμενες λιγο με το μαχαίρι
- 2 μήλα κομμενα σε ζαρια
- 3 ή 4 αυγά
- 100 γρ ζαχαρη
- Χτυπάμε 3 αυγά, αν ειναι μικρα βαζουμε 4, με 100 γραμμάρια ζάχαρης, μια πρεζα αλάτι μέχρι να αφρατέψει.
- Ανακατέψτε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το μπεικιν και προσθέστε το μείγμα στα αυγα ,ανακατευουμε απαλα.
- Απο τους ξηρούς καρπούς κραταμε 5 κ. σ. για το ντεκόρ, τους υπολοιπους τους ριχνουμε με τα μήλα στο μειγμα , ανακατεουμε λιγο απαλα να ενσωματωθουν.
- Προσθέστε το μίγμα της λιωμενης σοκολάτας και ανακατέψτε καλά, ριχνουμε το μιγμα στην φορμα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμους πάνω-κάτω η στον αερα στους 160 βαθμους και ψήστε για 45 -50 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει.
- Για ντεκόρ
- 150 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
- Λιώνουμε με 5 κουταλιές κρέμα γαλακτος
- Κόψτε φιστίκια Αιγινης
- Ρίξτε τη σοκολάτα πάνω από το κέικ και πασπαλίστε με τους ξηρούς καρπούς