Σοκολατάκια με αμυγδαλόπαστα
Απλά, εύκολα και στο πνεύμα των ημερών που έρχονται, τα σοκολατάκια είναι μια καλή πρόταση για γλυκές ευχές συνοδευόμενες από τη δημιουργία μας.
-
300 γραμμάρια αμυγδαλόπαστα
-
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
-
1/3 της κούπας σταφίδες
-
1/3 της κούπας τριμμένη σοκολάτα γάλακτος
-
1/3 της κούπας τριμμένα φουντούκια
-
1/3 της κούπας λικέρ amareto ή κονιάκ
-
Μουλιάζουμε μισή ώρα τις σταφίδες στο λικέρ.
-
Τις στραγγίζουμε και προσθέτουμε τα φουντούκια και τη σοκολάτα γάλακτος.
-
Παίρνουμε μικρά κομματάκια από την αμυγδαλόπαστα, τα ανοίγουμε λίγο στην παλάμη μας και βάζουμε λίγο από το μίγμα που φτιάξαμε με τη σοκολάτα, τις σταφίδες και τα φουντούκια.
-
Κλείνουμε καλά τα σοκολατάκια και τα βάζουμε μισή ώρα στην κατάψυξη να παγώσουν.
-
Λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε μέσα τα σοκολατάκια.
-
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι.



με ξερα δαμασκηνα μουλιασμενα σε λιγο κονιακ σκευτωμαι οτι θα ειναι καλο





