Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3774-koklianasken.jpg
Κωκ σε παραλλαγή



Σοφρίτο με πουρέ πατάτας

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Δευτέρα, 27 Ιούνιος 2016
none
Περιγραφή

Μια συνταγή από την Κέρκυρα πολύ νόστιμη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό μοσχάρι νουά κομμένο λεπτές φέτες.
  • 200 γραμμάρια κρασί άσπρο.
  • 100 γραμμάρια ξύδι μπαλσάμικο.
  • 150 γραμμάρια αλεύρι.
  • 1 κύβο βοδινού διαλυμένο σε 350 γραμμάρια ζεστό νερό.
  • 150 γραμμάρια λάδι.
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
  • 1φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • αλάτι ,πιπέρι.
  • Για τον πουρέ:
  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες και λιωμένες ,
  • μια μεγάλη κουταλιά σούπας βούτυρο,
  • αλάτι ,πιπέρι ,μοσχοκάρυδο ,
  • 1 κρόκο αυγού.
  • 1 κούπα γάλα ζεστό.
Οδηγίες
  1. Έχουμε το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου πλυμένο και καλά σκουπισμένο.Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στο αλεύρι και αλευρώνουμε το κρέας.
  2. Τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι, τηγανίζουμε τις φέτες λίγες-λίγες και τις γυρνάμε και από την άλλη πλευρά να κάνουν κρούστα.
  3. Βγάζουμε τις φέτες,και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα σκόρδα,προσεχτικά προσθέτουμε το μπαλσάμικο και στην συνέχεια το κρασί.
  4. Τοποθετούμε τις φέτες σε στρώσεις,προσθέτουμε τον ζωμό του βοδινού με το ζεστό νερό του,τον μαϊντανό και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει το κρέας και να πηχτώσει η σάλτσα.Φυσικά ,αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε ζεστό.
  5. Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σπιτικό πουρέ πατάτας.
  6. Για τον πουρέ ανακατεύουμε τις πατάτες με το βούτυρο ,το ζεστό γάλα γρήγορα, επάνω στην φωτιά ,προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι,μοσχοκάρυδο ,και στο τέλος τον κρόκο και συνεχίζουμε το γρήγορο ανακάτεμα μέχρι να πήξει ο πουρές μας.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή