Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

732-kormos.jpg
Κορμός Τροπικάνα



Σιμίτια

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Παρασκευή, 22 Απρίλιος 2016
none
Περιγραφή

Κουλούρια νηστίσιμα φτιαγμένα με τούρκικη συνταγή.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
8 κουλουρια
  • 400 γρ ζεστο νερο,
  • 90 γρ λαδι ελαφρυ,
  • 3 κ σ ζαχαρη καλα γεματες
  • 1 κ.γλ. αλατι,
  • 1 φακ. μαγια,
  • και οσο αλευρι παρει εγω εβαλα φαρινα και μου πηρε 500 γρ. περιπου 150-200 για όλες τις χρήσεις
  • για την επαλειψη
  • νερο 200 γρ με 1 κ.σ. μελι αν εχετε πετιμεζι ακομα καλυτερα και
  • 200 γρ σουσαμι καβουρδισμενο
Οδηγίες
  1. Φτιάχνουμε τη ζυμη ....σε ζεστο νερο βαζουμε τη μαγιά, ζαχαρη και τα υπόλοιπα, κανουμε μια ζυμη που να μην κολλάει στα Χερια μας και αφηνουμε να φουσκωσει
  2. Στη συνταγη λεει 2 ωρες εγώ αφησα 1 ωρα γιατι ειχε φουσκωσει καλα
  3. Οταν ειναι έτοιμο, χωρίζουμε τη ζυμη στα 18-20 μπαλάκια αν θελουμε μεγάλα σιμιτια στα 16 αφηνουμε 5-10 να ξεκουράσουν και μετα ανοίγουμε με το χέρι μας.
  4. Αν θελουμε γεμιστα αν οχι κανουμε κοτσίδα.
  5. Βαζουμε στην μια κοτσιδα τυρι- σαλαμι κλεινουμε, φτιαχνουμε 2 κοτσιδες τις ενωνουμε και το βουταμε στο νερομελο. Δηλαδη δυο κοτσίδες ενα σιμιτι .
  6. Μπορουμε να βαλουμε μεσα και τυρι κρεμα η ακομα και μερεντα η ακομα και σκετα.
  7. Μετα στο σουσαμι τα βαζουμε πανω σε λαδοκολλα και ψηνουμε στους 180 -200 βαθμους μεχρι να παρουν χρώμα.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή