Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σιμιγδαλόπιτα αλάδωτη και νηστίσιμη

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 14 Απρίλιος 2013
none
Περιγραφή

Νηστίσιμη πίτα, μοιάζει λίγο με το ραβανί, πλούσια σε αρώματα και γεύσεις!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
16 κομμάτια

Για την πίτα:

  •    ½ φλ. ταχίνι,
  •    ¾ φλ. νερό(εγώ έβαλα κονιάκ),
  •    1 φλ. χυμό πορτοκάλι,
  •    ¼ φλ. χυμό λεμόνι,
  •    1 φλ. νερό,
  •    3 ½ φλ. σιμιγδάλι,
  •    1 1/2 φλ. ζάχαρη,
  •    1 κ. κανέλα,
  •    1/2 κ. γαρύφαλλο,
  •    1 φλ. ασπρισμένα αμύγδαλα.

Για το σιρόπι:

  •    2 φλ. ζάχαρη,
  •    2 ½ φλ. νερό,
  •    χυμό λεμονι,
  •    2 ξυλάκια κανέλας.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε καλά το ταχίνι και τα ¾ φλιτζανιού νερό ή κονιάκ με τον χυμό λεμονιού να ασπρίσει.
  2. Προσθέτουμε διαδοχικά τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, κανέλα, γαρύφαλλο και το σιμιγδάλι χτυπώντας καλά το μείγμα να ενωθούν τα υλικά.
  3. Αδειάζουμε σε ταψί 40Χ35 εκ. πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα όλη την επιφάνεια.
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.
  5. Σιρόπι:   Βράζουμε όλα τα υλικά να δέσει, περίπου 5-8 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Μόλις βγάλουμε τη σιμιγδαλόπιτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή από: monastiriaka.gr

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή