Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Περισσότερα...


Σεμιφρέντο

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 15 Ιούλιος 2012
none
Περιγραφή

Ένα ωραίο παγωτό σε στρώσεις!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 600 γραμμάρια Fhiladelphia .
  • 1& 1/2 φλιτζάνι άχνη.
  • 120 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη.
  • 4 κουταλιές σούπας κακάο.
  • 4 αυγά και 2 ασπράδια.
  • 1 βανίλια σκόνη.
  • 1 σφηνάκι άρωμα αμαρέτο.
  • 4 κουταλιές σούπας φρουί γλασσέ ψιλοκομμένα.
  • 2-3 κουταλιές πραλίνα αμυγδάλου κοπανισμένη.
  • 15 μπισκότα σαβαγιάρ .
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τα 300 γραμμάρια φιλαδέλφια(την μισή ποσότητα)με το 1 φλιτζάνι άχνη και το κακάο. Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε λίγα λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε και την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
  2. Χτυπάμε τα 4 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, τα ενώνουμε με την χτυπημένη φιλαδέλφια, προσθέτουμε 1&1/2 κουτάλι πραλίνα . Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα μακρόστενη 36 εκ μήκος, που την στρώσαμε με μεμβράνη. Βάζουμε 2-3 σπασμένα σαβαγιάρ, που τα βουτήξαμε σε κρύο νερό με 1/2 σφηνάκι λικέρ μέσα, και τα βυθίζουμε στο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 3-4 ώρες η έως ότου παγώσει.
  3. Για την δεύτερη δόση χτυπάμε το υπόλοιπο φιλαδέλφια με το άρωμα βανίλιας. Χτυπάμε τα 2 ασπράδια μαρέγκα με το 1/2 φλιτζάνι άχνη. Ενώνουμε τα 2 μείγματα ρίχνουμε τα φρουί γλασσέ μέσα και προσθέτουμε και αυτό το μείγμα στην φόρμα. Σπάνουμε 2-3 μπισκότα και τα βουτάμε στο νερό το παγωμένο με λίγο λικέρ και τα βυθίζουμε στο μείγμα.
  4. Μουσκεύουμε 9 σαβαγιάρ στο παγωμένο νερό με το υπόλοιπο λικέρ και τα στρώνουμε επάνω στο μείγμα αυτό. Βάζουμε στην κατάψυξη.
  5. Για να ξεφορμάρουμε τραβάμε με την μεμβράνη και φέρνουμε τούμπα σε πιατέλα. Σερβίρουμε αφού το αφήσουμε να μαλακώσει κάπως, με φρουί γλασσέ και πραλίνα κοπανισμένη.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Τα σαβαγιάρ τα βουτάμε ελάχιστα στο νερό με το λικέρ.
  • Η φόρμα θα είναι 35Χ12 διαστάσεων.
  • Η συνταγή είναι απo το Gourmed.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή