Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2179-ladopita1.jpg
Λαδόπιτα έκπληξη



Σαρμαδάκια γιαλαντζί

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 10 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τα αγαπημένα μας σαρμαδάκια με αμπελόφυλλα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1/2 κιλό ρύζι καρολίνα .
  • 1/2 κιλό αμπελόφυλλα φρέσκα.
  • 1κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο,
  • 1/2 ματσάκι άνηθο,
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ,όλα ψιλοκομμένα.
  • 1 φλιτζάνι λάδι για μέσα ,
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι για από πάνω.
  • Χυμό ενός λεμονιού μέσα στην γέμιση,και χυμό 1 λεμονιού απο πάνω.
  • Αλάτι ,πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε κατασρόλα νερό να βράσει .Ρίχνουμε τα φύλλα να ζεματιστούν για 5 λεπτά.Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Πλένουμε το ρύζι, το στραγγίζουμε.Το βάζουμε σε λεκάνη προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά ,επίσης το λάδι το αλάτι το πιπέρι ,και το λεμόνι.
  3. Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να τυλίγουμε τα σαρμαδάκια με την γυαλιστερή πλευρά του φύλλου προς την παλάμη μας.Τα  αραδιάζουμε κοντά-κοντά σε κατσαρόλα ,αφού προηγουμένως βάλαμε στον πάτο της κατσαρόλας τα άχρηστα φύλλα μας.
  4. Βάζουμε από πάνω ένα μεγάλο ρηχό πιάτο για να κρατάει σταθερά στη θέση τους τα σαρμαδάκια μας.
  5. Ρίχνουμε απο πάνω ζεστό νερό  ίσαμε να σκεπάσει το πιάτο ,το 1/2 φλιτζάνι λάδι,και το χυμό του λεμονιού.
  6. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και μετά σε σιγανή περίπου 1 ώρα!Μπορούμε να βγάλουμε ένα να δοκιμάσουμε αν έβρασε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρουμε με γιαούρτι η τζατζίκι ,όπως έκανα εγώ!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 12 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυαγαπημένα ντολμαδάκια!!!!Εγώ τα φτιάχνω και στο φούρνο, αρχικά σκεπασμένα και στη συνέχεια ελεύθερα σε μέτρια φωτιά.
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 12 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 12 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία Ειρήνη!!!το ίδιο τα κάνω και εγώ προσθέτοντας στον χυμό λεμονιού 2 κ.σ. ταχίνι στο τέλος και τα περιχύνω με τον ίδιο τρόπο που αυγοκόβουμε τα φαγητά μας!!!
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 13 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αυτη ειναι η Ελλαδα μας ,με τις νοστιμιες της ,και τα σαρμαδακια σου Ειρηνη μια απο αυτες!
Μεταφορά στην κορυφή