Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

811-salat11.jpg
Μακαρονοσαλάτα



Σάλτσα πάπρικας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 22 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Συνοδεύει ψητά κρέατα, αλλά είναι και ένα καταπληκτικό ντιπ.

Συστατικά

  • 4 πιπεριές Φλωρίνης μέτριες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • Λίγο λάδι
  • 100 γρ φέτα πικάντικη ή όσο 3 σπιρτόκουτα
  • 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
  • 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γλ. θυμάρι
  • 1 κ.γλ. λεμόνι
  • 1 κ. Γλ. Ξύδι
  • Αλάτι ( με προσοχή) , πιπέρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
Οδηγίες
  1. Σοτάρω στο λάδι για λίγο τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σκεπάζω για λίγο το τηγάνι με το καπάκι για να μαλακώσουν χωρίς να καούν.
  3. Στο μπλέντερ βάζω: πιπεριές, μουστάρδα, πάπρικα, θυμάρι, λεμόνι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπώ πολύ καλά να γίνει ένα μείγμα το υλικό.
  4. Προσθέτω τη φέτα και συνεχίζω το κτύπημα.
  5. Στο τέλος βάζω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό τον κτυπώ κι αυτόν για λίγο και βάζω στο ψυγείο περίπου 1 ώρα, για να δέσουν οι γεύσεις.
  6. Συνοδεύει όλα τα κρέατα διαίτης και μη , και έτσι τους δίνει γεύση!
Λίγα μυστικά ακόμα

Για ντιπ θα συνοδεύσει το κριτσίνια, τα μέλμπα τοστ (μικρές φρυγανίτσες), λαχανικά (καρότα, αγγούρι, σέλερυ καθαρισμένο από τις ίνες….κ.ά.) σε μπαστουνάκια.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 28 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πραγματικά νόστιμη!
Μεταφορά στην κορυφή