Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3913-keftedakiakypriakaken.jpg
Κεφτεδάκια κυπριακά



Σάλτσα πάπρικας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 22 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Συνοδεύει ψητά κρέατα, αλλά είναι και ένα καταπληκτικό ντιπ.

Συστατικά

  • 4 πιπεριές Φλωρίνης μέτριες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • Λίγο λάδι
  • 100 γρ φέτα πικάντικη ή όσο 3 σπιρτόκουτα
  • 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
  • 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γλ. θυμάρι
  • 1 κ.γλ. λεμόνι
  • 1 κ. Γλ. Ξύδι
  • Αλάτι ( με προσοχή) , πιπέρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
Οδηγίες
  1. Σοτάρω στο λάδι για λίγο τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σκεπάζω για λίγο το τηγάνι με το καπάκι για να μαλακώσουν χωρίς να καούν.
  3. Στο μπλέντερ βάζω: πιπεριές, μουστάρδα, πάπρικα, θυμάρι, λεμόνι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπώ πολύ καλά να γίνει ένα μείγμα το υλικό.
  4. Προσθέτω τη φέτα και συνεχίζω το κτύπημα.
  5. Στο τέλος βάζω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό τον κτυπώ κι αυτόν για λίγο και βάζω στο ψυγείο περίπου 1 ώρα, για να δέσουν οι γεύσεις.
  6. Συνοδεύει όλα τα κρέατα διαίτης και μη , και έτσι τους δίνει γεύση!
Λίγα μυστικά ακόμα

Για ντιπ θα συνοδεύσει το κριτσίνια, τα μέλμπα τοστ (μικρές φρυγανίτσες), λαχανικά (καρότα, αγγούρι, σέλερυ καθαρισμένο από τις ίνες….κ.ά.) σε μπαστουνάκια.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 28 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πραγματικά νόστιμη!
Μεταφορά στην κορυφή