Σαγανάκι μελιτζάνας
- 1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε φέτες και ξεπικρισμένη
- 1/2 τομάτα κονκασε κουτί
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Φέτα ενα κομμάτι
- Κίτρινο τυρί ξυσμένο
- Αλάτι, πιπέρι, βασιλικό
- Λάδι
- Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μας με λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι .
- Τις βαζουμε σε χαρτί να απορροφηθεί το λάδι και παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα μας.
- Βάζουμε λάδι στο κατσαρολάκι μας και αφού κάψει προσθέτουμε το σκόρδο μας, την ντομάτα μας, το αλατι, το βασιλικό και λιγο πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε μέχρι να δέσει .
- Βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος κατω στον πάτο τις μελιτζάνες προσθέτουμε την σάλτσα μας, σπάμε τη φετα σε μικρά κομματάκια και προσθέτουμε το ξυσμένο μας τυρί .
- Βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδοκκοκινήσει.
Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε τη σάλτσα ντομάτας που μας αρέσει εμάς , εαν δεν μας αρέσει ο βασιλικός.
Θα μπορούσε να σερβιριστεί και ως ατομικό πρώτο πιάτο σε γεύμα!
Μπορεί να γίνει και νηστίσιμο, αν βάλουμε φυτικό τυρί επάνω.