Ρυζόγαλο εύκολο, ελαφρύ και νόστιμο
- 4 φλιτζάνια γάλα ,
- 1/2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ ή καρολίνα,
- 1 φλιτζάνι νερό,
- πολύ λίγο αλάτι,
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη,
- 1 βανίλια,
- 2 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου ,
- κανέλα.
- Βάλε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι.
- Ζεστένουμε το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει.
- Από τα 4 φλιτζάνια γάλα κρατάμε μισό, για να διαλύσουμε το κορν-φλαουρ Η το άνθος αραβοσίτου και τη βανίλια.
- Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό του ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας που και που και προσέχοντας να μην φουσκώσει το γάλα.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ με τη βανίλια στο γάλα που κρατήσαμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Μοιράζουμε σε 5-6 μπολάκια,αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε με λίγη κανέλα.
- Μπορούμε φυσικά να το προσφέρουμε χλιαρό ή να το βάλουμε στο ψυγείο και να το απολαύσουμε κρύο.
Αν θέλετε να γίνει πιο ελαφρύ βάλτε γάλα με χαμηλά λιπαρά.
Εγώ στα μισά έριξα ξύσμα σοκολάτας.
Κρύο ή ζεστό είναι υπέροχο!