Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3774-koklianasken.jpg
Κωκ σε παραλλαγή



Ρυζόγαλο εύκολο, ελαφρύ και νόστιμο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2016
none
Περιγραφή

Φτιάχνουμε εύκολο και νόστιμο ρυζόγαλο για τα παιδάκια μας και για εμάς φυσικά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
5-6 άτομα
  • 4 φλιτζάνια γάλα ,
  • 1/2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ ή καρολίνα,
  • 1 φλιτζάνι νερό,
  • πολύ λίγο αλάτι,
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη,
  • 1 βανίλια,
  • 2 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου ,
  • κανέλα.
Οδηγίες
  1. Βάλε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι.
  2. Ζεστένουμε το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει.
  3. Από τα 4 φλιτζάνια γάλα κρατάμε μισό, για να διαλύσουμε το κορν-φλαουρ Η το άνθος αραβοσίτου και τη βανίλια.
  4. Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό του ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας που και που και προσέχοντας να μην φουσκώσει το γάλα.
  6. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με τη βανίλια στο γάλα που κρατήσαμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
  7. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  8. Μοιράζουμε σε 5-6 μπολάκια,αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε με λίγη κανέλα.
  9. Μπορούμε φυσικά να το προσφέρουμε χλιαρό ή να το βάλουμε στο ψυγείο και να το απολαύσουμε κρύο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε να γίνει πιο ελαφρύ βάλτε γάλα με χαμηλά λιπαρά.

Εγώ στα μισά έριξα ξύσμα σοκολάτας.

Κρύο ή ζεστό είναι υπέροχο!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή