Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1512-mageirikesdiadromes.jpg
Αχλάδια με σοκολάτα



Ροζ τούρτα της Αλεξίας

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 30 Νοέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Μια εύκολη ,νόστιμη και πολύ ωραία τούρτα της Αλεξίας Αλεξιάδου !!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
12-14 άτομα
  • 1 φαρίνα(αλεύρι που φουσκώνει μόνο του),
  • 2 φλ. ζάχαρη χρωματισμένη με 6-7 σταγόνες ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής ,
  • 1 φλ. λευκό βούτυρο τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ,
  • 1/2 φλ. γάλα,
  • 5 αυγά,
  • 2 βανίλιες,
  • 2 δόσεις γλάσο βουτύρου.
  • Γλάσο βουτύρου ροζ:
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη,
  • 1/2 φλ. νερό,
  • 5 ασπράδια,
  • λίγο αλάτι,
  • 1/2 κ.γλ. κρεμόριο,
  • 2 βανίλιες,
  • 400γραμ. βούτυρο ανάλατο σκληρό,σε θερμοκρασία δωματίου,
  • 4-5 σταγόνες ροζ χρώμα.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ όλα τα υλικά με τη σειρά που γράφονται καλά.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα 26 εκ. ,ψήνουμε 1 ώρα περίπου στους 180ο.
  3. Βγάζουμε ,αφήνουμε να κρυώσει τελείως και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 4 πάτους.Ενώνουμε την τούρτα με το γλάσο ανάμεσα και έπειτα την καλύπτουμε.
  4. Γαρνίρουμε την τούρτα μας με το κορνέ με την μύτη για μεγάλο κοχύλι.
  5. Γλάσο βουτύρου:
  6. Σε μια μικρή κατσαρόλα διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό,βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 6 ' ή ώσπου να γίνει μαλακιά καραμέλα.
  7. Χτυπάμε τα ασπράδια να αφρίσουν,προσθέτουμε το κρεμόριο,βανίλια και το χρώμα,χτυπάμαι να γίνει μαρέγκα σφιχτή.
  8. Συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνομαι το σιρόπι-καραμέλα ,χτυπάμαι μέχρι να κρυώσει το μείγμα (12' περίπου).
  9. τέλος προσθέτουμε το βούτυρο κουταλιά κουταλιά χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα πάντα ώσπου να έχουμε ένα αφράτο ,απαλό ροζ μείγμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εκανα κάποιες αλλαγές όπως: έφτιαξα την απλή βουτυρόκρεμα με βούτυρο,άχνη,γάλα,βανίλια και την χρωμάτισα. έβαλα 1/2 κ. γλ. κόκκινο χρώμα σε πάστα δεν βρήκα ροζ. Μείωσα τη ζάχαρη σε 1 1/2 φλυτζάνι, και την έφτιαξα σε δύο πάτους ψήνοντας την σε δύο ταψάκια 22 εκ. το καθένα. Τέλος πρόσθεσα σταγόνες σοκολάτας,γίνεται πολύ ωραία και το απλό γλάσο βουτύρου πολύ γρήγορα! Η συνταγή υπάρχει στο realfood Οκτωβρίου 2014.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή