Ρολάκια σφολιάτας με κρέμα γάλακτος
- 2 φύλλα σφολιάτας,
- 300 γρ. τυρί τριμμένο ή φέτα λιωμένη με πιρούνι,
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος ,
- 2 αυγά,
- 1 κ.σ. άνηθο (προαιρετικά),
- 1 κουτ. γλ. πάπρικα,
- λίγο αλάτι.
- Ενώνουμε σε μπολ το τυρί, ψιλοκομμένο άνηθο και την μισή κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας, απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το μείγμα τυριού, τυλίγουμε ρολό και κόβουμε σε 8 μικρά ρολάκια, σύνολο 16. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με την πάπρικα και λίγο αλάτι, περιχύνουμε τα ρολά.
- Ψήνουμε στους 180ο για 30-40 λεπτά να ροδίσουν.
Εγώ πρόσθεσα στη γέμιση ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια, δεν είχα άνηθο να βάλω, πιστεύω θα του έδινε πολύ ωραία γεύση . Η συνταγή εδώ
Δεν το έχω διευκρινίσει στις οδηγίες.