Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ρολά πιπεριάς με λουκάνικο πικάντικο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένας υπέροχος μεζές για ουζάκι -κρασάκι ή ακόμα και τσιπουράκι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4-5 άτομα
  • 6 πράσινες πιπεριές κέρατο,
  •  6 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης,
  • 6 λουκάνικα πικάντικα κομμένα σε κομμάτια των 6 εκατοστών,
  • 3 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, πολτοποιημένα,
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη,
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι,
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά,
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λαδι,
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί,
  • 4 κουτ. σούπας μηλόξιδο,
  • αλάτι, πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές.Κόβουμε κάθε πιπεριά κατά μήκος στη μέση, αφαιρούμε σπόρους και κοτσάνια, τις βάζουμε πάνω σε σχάρα, ή στο γκριλ και τις ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά στους 180° C, ώσπου να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
  2. Οταν οι πιπεριές ψηθούν, τις μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι,αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα κομμάτια του λουκάνικου και τα ροδίζουμε για 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί,τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα.Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να πιει τελείως τα υγρά του για 2 - 3 λεπτά ακόμη.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια του λουκάνικου με τη σάλτσα που έχουν επάνω τους, και τα τυλίγουμε στις ψημένες πιπεριές σαν ρολάκια.
  5. Σερβίρουμε τα ρολάκια και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το μηλόξιδο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Πικάντικος και νόστιμος μεζές από την Ντίνα Νικολάου!

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 03 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίο μεζεδάκι!!
Σχόλιο από soulli , Σάββατο, 03 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετικός μεζές συνοδευόμενος απο καλό ρακί!!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Pikantika kai nostimotata
Σχόλιο από Captain_Cook , Παρασκευή, 02 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Και αυτο πολύ ωραία ιδέα!
Μεταφορά στην κορυφή