Ροδάκινα ξερά κομπόστα
- 1/2 κιλό ροδάκινα ξερά (Από τα μαγαζιά με ξηρούς καρπούς)
- 300 γραμμάρια ζάχαρη.
- Χυμό ενός λεμονιού.
- Νερό ζεστό ,
- νερό κρύο.
- Μουσκεύουμε σε πολύ ζεστό νερό τα ροδάκινα περίπου 1/2 ώρα ,μέχρι να μαλακώσουν.
- Πετάμε το νερό και τα βάζουμε στο κρύο νερό με την ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού .
- Βράζουμε περίπου μισή ώρα, αν τα θέλουμε πολύ μαλακά και περισσότερο.
- Σερβίρονται δροσερά και είναι ένα πολύ ωραίο επιδόρπιο!
Η ποσότητα της ζάχαρης και του νερού είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, δηλαδή πόσο σιρόπι θέλετε να έχετε και πόσο γλυκό να είναι αυτό.
Το λεμόνι δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στην κομπόστα μας.