Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2289-gavrosmarinatos11.jpg
Γαύρος μαρινάτος



Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα ντομάτας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Αγαπημένη μακαρονάδα για όλα τα γούστα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 πακέτο ριγκατόνι βρασμένο για 9-10 λεπτά
  • Ελαιόλαδο
  • 4-5 φέτες μπέικον ψιλ/μενο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • Μισή κούπα κρασί ξηρό λευκό
  • 1 κιλό φρέσκιες ντομάτες  τριμμένες ή 1 κουτί κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε μισή κούπα νερό
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη
  • Ξερό και φρέσκο βασιλικό
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος ή μισή κούπα γάλα που έχουμε διαλύσει 2 κ.γλ. κορν φλάου
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Έναν κύβο κοτόπουλου (προαιρ.)
  • Τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Οδηγίες
  1. Σοτάρουμε το μπέικον στο λάδι και σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσει το κρεμμύδι. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το κρασί για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, ξερό βασιλικό και αφήνω να βράσει περίπου 15 – 20 λεπτά και να πήξει ελαφρά η σάλτσα μου σε μέτρια φωτιά.
  3. Στο τέλος ρίχνω και την κρέμα γάλακτος ή το μείγμα γάλακτος και το φρέσκο ψιλ/νο βασιλικό.  Ελέγχω το αλάτι και κατεβάζω από τη φωτιά.
  4. Βράζω τα ριγκατόνι , τα στραγγίζω και τα γυρίζω στην κατσαρόλα. Ρίχνω μέσα τη καυτή σάλτσα και ανακατεύω καλά.
  5. Σερβίρω με τριμμένη παρμεζάνα.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να σερβίρουμε τα ριγκατόνι  χώρια και πάνω τη σάλτσα, όπως εσείς θέλετε.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή