Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2900-salepi.jpg
Σαλέπι



Ρεβίθια Οριεντάλ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 16 Οκτώβριος 2014 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Νόστιμα και μυρωδάτα ρεβίθια με πινελιά Ανατολής.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρ ρεβύθια
  • 2 κρεμμύδια ξερά σε κυβακια
  • 1/2 κουπα λαδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε κυβακια
  • 1 κ,γλ. τσίλι
  • 1 κ. γλ. παπρικα σκόνη γλυκια
  • 2 κ. γλ. κύμινο
  • Ζωμο λαχανικων κυβο η σε ζελέ
  • 4 κ. σ. ντοματάκια απο κουτί
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδελες
  • Κόλιανδρο φρεσκο η Μαιδανο ψιλοκομμένο
  • Χυμο απο λεμονι
  • Γιαούρτι
  • Αλάτι, πιπερι
Οδηγίες
  1. Μουλιαζουμε τα ρεβύθια απο το προηγουμενο βράδυ και τα βραζουμε κανονικα οπως για την σουπα για 1 1/2 ώρα, ανάλογα βέβαια τα ρεβίθια. Τα Στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό που τα βράσαμε σχεδόν 1 λίτρο θελουμε.
  2. Βαζουμε στο νερό το ζωμό λαχανικών. Τα ρεβύθια τα βαζουμε σε ενα μπολάκι.
  3. Βαζουμε το λαδι να κάψει, ριχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ,τα τσιγαριζουμε για λιγο, προσθετουμε την παπρικα ,την ντοματα, το κυμινο, το τσίλι και τα ρεβύθια ανακατεύουμε και προσθετουμε τον ζωμο. Αφηνουμε να βράσουν για 30 λεπτα
  4. Κρατάμε λιγο κολιαντρο ή μαιδανο για γαρνιτούρα και τον υπόλοιπο τον ριχνουμε στα ρεβύθια. Δοκιμάζουμε απο αλάτι και πιπερι. Με μια πρέσα του πουρε πατάμε λιγο τα ρεβύθια να σπάσουν και να ειναι λιγο χυλομενα αλλα οχι ολ,α να έχουμε και ολόκληρα μεσα στην κατσαρολα.
  5. Σερβιρουμε με γιαούρτι τα φρεσκα κρεμμυδάκια και λιγο μαϊντανό.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 16 Οκτώβριος 2015 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απίθανα γευστικό φαγητό! Μυρωδάτο και πεντανόστιμο!
Μεταφορά στην κορυφή