Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2900-salepi.jpg
Σαλέπι



Ρεβίθια με μοσχαράκι στον φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2016
none
Περιγραφή

Μια παραλλαγή των ρεβιθιών πολύ ενδιαφέρουσα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1/2 κιλό ρεβίθια,
  • 1100 γραμμάρια μοσχαράκι κομμένο μικρές μερίδες.
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα.
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα.
  • 1/2 φλιτζανιού λάδι.
  • 1 κόκκινη πιπεριά ,
  • 2 κόκκινες πιπεριές όλες κομμένες καρέ.
  • Αλάτι,πιπέρι
  • λίγο κύμινο.
Οδηγίες
  1. Μουσκεύουμε σε μπόλικο νερό από βραδύς τα ρεβίθια.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι ,και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος που πλύναμε και σκουπίσαμε καλά.Μόλις ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια,στην συνέχεια τα κομμάτια από τις πιπεριές, ρίχνουμε τα ντοματάκια το αλάτι ,το πιπέρι, και το κύμινο.
  4. Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και δίνουμε ένα βράσιμο σιγανό στο κρέας.
  5. Εν τω μεταξύ σουρώνουμε τα ρεβίθια ,βάζουμε την σόδα και τα ανακατεύουμε καλά.Τα αφήνουμε 1/2 ώρα και τα ξεπλένουμε καλά.
  6. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν.Ξαφρίζουμε καλά ,μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν αφρό.
  7. Βάζουμε στην γάστρα το περιεχόμενο από τις 2 κατσαρόλες ,ανακατεύομε καλά και βάζουμε στο φούρνο την γάστρα στούς 200 βαθμούς.
  8. Ψήνουμε το φαγητό μας περίπου μιάμιση ώρα.Ενδιάμεσα ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό η αλάτι.
  9. Λίγη ώρα πριν το σβίσουμε αφήνουμε ξεσκέπαστη την γάστρα,για να μελώσει καλά το φαγητό μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ένας καλός συνδυασμός από όσπρια και κρέας.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή