Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ρεβίθια φούρνου με κρέμα φέτας

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 22 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Η κρέμα φέτας κάνει τα ρεβίθια μας γευστικότατα!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4-5 άτομα
  • 500γρ. ρεβίθια,
  • 1-2  κρεμμύδια σε κυβάκια,
  • 1κ.σ.δενδρολίβανο ξερό,ή 2 κ.σ.φρέσκο ψιλοκομμένο,
  • 2 δαφνόφυλλα,
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό πρόσθεσα εγώ, αλατοπίπερο.

Για την κρέμα φέτας:

  • 300γρ. φέτα πικάντικη(π.χ. Καλαβρύτων)
  • 125 ml.φρέσκο γάλα ή μισό-μισό με κρέμα γάλακτος για πιο λεία -αφράτη κρέμα,
  • 1 κ.γλ. ρίγανη.
Οδηγίες
  1. Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε νερό. Το πρωι τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε νερό ζεστό, τα νεροβράζουμε 15' και τα στραγγίζουμε.
  2. Τα ρίχνουμε σε  γάστρα ή σε πυρέξ με καπάκι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, λάδι, το δενδρολίβανο, τα δαφνόφυλλα, ρίχνουμε νερό ζεστό να καλυφθούν καλά τα ρεβίθια, το κρασί, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 150β. 2 έως 3 ώρες να μαλακώσουν ή στους 180β. για 2 ώρες.
  3. Για την κρέμα: Ζεσταίνουμε το γάλα ή το μείγμα γάλα-κρέμα γάλακτος, μόλις πάει να φουσκώσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Κόβομε με τα χέρια τη φέτα σε κομμάτια, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι μαζί με το ζεστό μείγμα γάλα-κρέμα γάλακτος, τη ρίγανη και χτυπάμε καλά να γίνουν μια λεία κρέμα.
  5. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σερβίρουμε τα ρεβίθια γαρνίροντάς τα με 1-2 κ.σ. από την κρέμα φέτας!!
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Άλλη μια νόστιμη συνταγή για τα ρεβίθια από τον Γαστρονόμο!!
  • Το κρασί το πρόσθεσα εγώ ,μου αρέσει η γεύση που δίνει σε όλα τα όσπρια!!
Σχόλια
Σχόλιο από LARA LO , Σάββατο, 26 Μάρτιος 2011
υπέροχη η ρεβυθάδα σου!μπαίνει στο πρόγραμμα.μου άρεσε ο τρόπος μαγειρέματος.
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 27 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία συνταγή!!
Μεταφορά στην κορυφή