Ρεβανί
- 4 αυγα
- 100 γρ ζαχαρη
- 90 γρ αλευρι
- 125 γε σιμιγδαλι ψιλο
- 1 βανιλια
- 15 γρ μπεκιν
- χυμο λεμονι 2 κ,σ
- 100 μλ γαλα καυτο
για το σιροπι
- 500 μλ νερο
- 350 γρ ζαχαρη
- 1 κ,σ. βιταμ
- 1 κ,σ. λεμονι
- 1 κ,γλ. γλυκοζη
- Χωριζουμε τα αυγα , χτυπαμε τα ασπαραδια σε μαρεγγα. Χτυπαμε τους κροκους με την ζαχαρη να αφρατεψουν πολυ καλα, ριχνουμε και το χυμο λεμονι.
- Ανακατευουμε το σιμιγδαλι και το αλευρι ριχνουμε την βανιλια και το μπεκιν. Ριχνουμε το αλευρι σε 3 δοσεις στα αυγα και ανακατευουμε απο κατω προς τα πανω για να μην μας ξεφουσκωσει ο χυλος. Ετσι ριχνουμε και την μαρεγγα σε 2 δοσεις και ανακατευουμε απο κατω προς τα πανω.
- Ριχνουμε το μιγμα σε ταψι 30-33 ποντους και ψηνουμε σε θερμο φουρνο στους 180 βαθμους για 45 λεπτα.
- Κανουμε το σιροπι: βαζουμε το νερο με την ζαχαρη να καψει, ριχνουμε και την γλυκοζη με τον χυμο λεμονι και το βιταμ και βραζουμε για ακριβως 7 λεπτα.
- Όταν βγαζουμε το ρεβανι απο το φουρνο, ριχνουμε επανω αμεσως το καυτο γαλα,
- αφηνουμε για πολυ λιγο να κρυωσει και ριχνουμε το σιροπι.
Αυτη ειναι η μιση δοση απο την συνταγη, εσεις αν θελετε μπορειτε να κανετε την κανονικη δοση βαζοντας τα διπλα υλικα. Η συνταγή από εδώ