Πτιτσιε Μολοκο το ρώσικο γλυκό
- Υλικά για το παντεσπάνι
- Κρόκοι αυγού 7
- Αλεύρι 250 γρ
- Ζαχαρη 125 γρ
- Βουτυρο 100 γρ
- Βανίλια 1 φακελακι
- Μπέικιν 1 φακελακι
- Υλικά για το Σουφλέ
- Ασπράδι αυγού 7
- Ζελατινη 20 γρ
- Ζαχαρη 250 γρ
- Βουτυρο 170 γρ
- Ζαχαρούχο 250 γρ
- Γκάνας
- 200 γρ κουβερτούρα ,
- 150 γρ κρεμα γάλακτος ,
- 1 κ.γλ. μέλι
- Χτυπαμε τους κρόκους με τη ζαχαρη μεχρι να ασπρίσουν.
- Βαζουμε το βουτηρο, πρεπει να ειναι σε θερμοκρασία δωματίου, στο τελος αλευρι ,μπέικιν και βανίλια και είναι έτοιμη η ζυμη. Η κανονικη συνταγη λεει οτι ψηνεις σε φόρμα 26 εκ. χωρίζεις σε δυο τη ζυμη, αν θέλετε κανετε ενα και χωρίζετε ή αν θέλετε να κανετε κάποιες αλλαγές όπως εκανα εγώ, κανετε ενα.
- Ψηνεις στους 200 β. 15-17'
- Μόλις ψηθει, αφήνεις τα κρυωσει και ξεκιναμε το σουφλε.
- Χτυπαμε το βουτυρο μεχρι να ασπρισει, βαζουμε και το ζαχαρούχο και χτυπαμε, αφηνουμε στην άκρη.
- Βαζουμε ζελατινη σε 125 γρ νέρο και αφηνουμε να φουσκώσει.
- Βαζουμε και ζαχαρη 125 γρ. και βαζουμε στη σιγανη φωτιά να λιωσει ζαχαρη, συνέχεια ανακατευουμε, αποσύρουμε απο φωτιά και αφηνουμε να κρυωσει.
- Βγαζουμε τα ασπράδια απο ψυγειο και χτυπαμε μεχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα, βαζουμε ζαχαρη 125 γρ. χτυπαμε ,1 βανιλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σιγα σιγα βαζουμε τη λιωμένη ζελατινη, χαμηλώσουμε τη ταχύτητα και βαζουμε το χτυπημένο βουτυρο με το ζαχαρούχο, τωρα τελος το σουφλε μας.
- Οποτε ξεκιναμε ......απο κατω το φυλλο μας παντεσπάνι, πανω σουφλε αν θα κανετε σαν τουρτα και το αλλο φυλλο απάνω στο σουφλε και το βαζουμε στο ψυγειο για 1,5-2 ώρες.
- Μετα το βγαζουμε και περιχυνουμε με Γκάνας σοκαλατας, ζεσταίνουμε κρεμα γάλακτος, πριν βρασει βαζουμε τη κουβερτούρα μεσα να λιωσει και μετα το μέλι και παλι. Αν δεν θέλετε με κρεμα γάλακτος, μπορείτε να λιώσετε τη σοκολατα σε μπαιν Μαρι και βάζετε το γάλα εβαπορε να αραιωσει, η Άλλιως με το ζελέ ολα αυτα θα κανετε στη φόρμα για να ειναι σταθερό.