Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ψυχούλες

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 17 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Νόστιμα, αρωματικά ψωμάκια

Συστατικά

Ζύμη

  • 1000 γρ. αλεύρι για τσουρέκια ή μισό- μισό
  • 30 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 20 γρ. αλάτι
  • 600 γρ. νερό

Για την επιφάνεια

  • άνηθο σε σπόρια με λίγο χοντρό αλάτι
  • γλυκάνισο σε σπόρια με λίγο χοντρό αλάτι
  • σουσάμι, τυρί, ελιές, καρύδια κομμένα στην μέση
  • κρεμμύδια λιωμένα πολύ καλά στο τηγάνι
Οδηγίες

  1. Λιώνουμε την μαγιά στο νερό
  2. Μετά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
  3. Αφήνουμε την μαλακή ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα
  4. Στο διάστημα αυτό  την ζυμώνουμε  2 φόρες με βρεγμένα  χέρια
  5. Μετά από το δεύτερο ζύμωμα, αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει πάλι
  6. Ανάβουμε τον φούρνο στους 240° βαθμούς
  7. Βάζουμε στον πάτο ένα σκεύος με νερό ή ένα πυρέξ με νερό
  8. Κάνουμε την ζύμη σε ρολό  15 πόντους πλάτος και 30 πόντους μήκος
  9. Με ένα μαχαίρι κόβουμε  σε κομμάτια και τραβάμε το καθένα να φτάσει σε 20 πόντους μήκος περίπου από την κομμένη μεριά
  10. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα αφήνουμε για λίγο να φουσκώσουν, τα ψεκάζουμε με λίγο νερό και βάζουμε επάνω ότι θέλουμε από τα υλικά που σας έδωσα για ντεκόρ ή ότι άλλο θέλουμε
  11. Ψήνουμε τις ψυχούλες μας για 25-30  λεπτά στους 240°βαθμους ή στους 250 βαθμούς για 9 λεπτά
  12. Μετά κατεβάζουμε στους190 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 9 λεπτά στο κάτω τελευταίο συρταράκι της κουζίνας  έως ότου ροδοκοκκινίσουν
Σχόλια
Σχόλιο από sofouleli , Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μα τι πρωτοτυπα νοστιμα ψυχουλακια ειναι αυτα!Μπραβο βρε μπιανκα είναι απιθανα.
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Yπέροχα ψωμάκια και ευωδιαστά!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτικές! Λαχταριστές οι Ψυχούλες και η ποικιλία τους υπέροχη!
Σχόλιο από erotas , Τρίτη, 20 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Από φαντασία άλλο τίποτα μπράβο πολύ γευστικά φαίνονται και με πολλές πολλές παραλλαγές.
Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 20 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αχ αυτές οι ψυχούλες! Μοναδικές!!!Αρωματικές!!!Όλα τα έχουν...και πολλά πολλά σκουφάκια στη δημιουργό τους έχουν.
Σχόλιο από marilena , Τρίτη, 22 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
….τώρα που πείρα φόρα~!!!..λοιπόν την τσικνοπέμπτη θα πάω στην πεθερουλα μου σκέφτηκα να κάνω τις ψυχούλες έχω κάποιες ερωτήσεις..
1)το νερό χλιαρό-ζεστό-κρύο
2)όταν ψήνω της ψυχούλες το πυρέξ θα εξακολουθώ να το έχω μέσα στο φούρνο?
3)πόσες ψυχούλες βγαίνουν?
4)η θέρμανση στο φούρνο θα είναι πανό κάτω με αερα?πως…ξερω πως από φούρνο σε φούρνο διαφέρει αλλά αν μου πείτε τι κάνετε στο δικό σας θα καταλάβω,,,
Αυτά..αααααα
είπαμε είμαι αρχάρια!!, ….υπομονή μαθαίνω γρήγορα!!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 22 Φεβρουάριος 2011
Λοιπον

Το Νερο που βαζουμε μεσα στη ζυμη θα ειναι χλιαρο ,

τις ψυνουμε σε ταψι !!!


ο φουρνος να ειναι επανω κατω,ΟΧΙ ΑΕΡΑ

το σκευος που θα βαλουμε το νερο μεσα να ειναι απο πυρεξ η και κατσαρολιτσα αρκει να μην εχει πλαστικα χερουλια και σου καουν απο την μεγαλη θερμοκρασια
και το σκευος αυτο το βαζουμε μονο ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑ ΑΥΤΟ Τ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΝΗ ΥΓΡΑΣΙΑ ΣΤΑ ΨΩΜΙΑ ΜΑς ΟΤΑΝ ΨΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΩΡΑΙΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΙΝΟΥΝ ΤΡΑΓΑΝΑ!!
καλλα κανεις και ρωτας γιαυτο ειμαστε εδω να δεινουμε απαντησεις αν μπορουμε!
καλλη επιτυχια


Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 22 Φεβρουάριος 2011
ΑΑΑ!!!!ναι το σκευος θα ειναι παντα μεσα στην διαρκεια του ψησηματος και ισως χριαστη να ξαναβαλης νερο γιατι οταν βραζη εξατμιζετε
Σχόλιο από marilena , Τρίτη, 22 Φεβρουάριος 2011
ευχαριστω πολυ!!! και ποσεσ θα μου βγουνε?
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 22 Φεβρουάριος 2011
εγω βγαζω παντα 6
Σχόλιο από marilena , Τετάρτη, 23 Φεβρουάριος 2011
Took…took..εγώ είμαι πάλι συγγνώμη αν σας ζάλισα με της ψυχούλες…
Αν της κάνω από σήμερα αλλά της ψήσω αύριο το απόγευμα αντέχουν στο ψυγείο?
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 23 Φεβρουάριος 2011
αχαχαχαα!!ναι μπορης να κανης την ζυμη να την βαλης σε μια σακουλα κλειστην καλλα και να την βαλης στο ψυγειο εκει θα φουσκωση και θα ειναι την αλλη μερα ετοιμη για να πλασης τις Ψυχου΄λες σου
συνεχεισε μετα με το
νουμερο 4 αλλα ζυμωνης την ζυμη μονο 1 φορα με βρεγμενα χερια και συνεχειζης με το νουμερο 5 αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει πάλι
Σχόλιο από marilena , Τετάρτη, 23 Φεβρουάριος 2011
…..αμάν με αυτό το φούσκωμα ….θα σκάσουν στο τέλος… χααχαχα
Αλλά,,,,,,
Έχω επιμονή και θα τα καταφέρω..!!!  !ευχαριστώ πολύ !!!

Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 23 Φεβρουάριος 2011
marilena αλλα καταλεβες!!
ο ανυψιος μου εχει τρελαθη με αυτα τα ψωμακια οταν ειχα παη στην Αθηνα και καθησα για λιγες ημερες εκει ειπε
θεια τετοια θελω να μου φτιαχνης
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 24 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τετοια αναλυτικη περιγραφη ουτε σε βιβλια μαγειρικης δεν βρησκεις,ευγε Μπιανκα!το αποτελεσμα σε δικαιωνει !
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2015
Γιατί τα λέμε ψυχούλες; (Απορία από το f/b)
Μεταφορά στην κορυφή