Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy Drivers License, Buy German Drivers License
jack020 30.6.2022 15:08
BUY A REAL PASSPORT ONLINE
jack020 30.6.2022 15:06
Buy Passport Online, Buy a Real Passport Online
jack020 30.6.2022 15:01
Increase and Phight: 5/12/2022
Marinaccio 28.6.2022 9:38
Top Ranking: Mets 13, Nationals 5ats swat the Nats
Marinaccio 28.6.2022 9:37
Near the Empire: Yankees information - 6/11/22
Marinaccio 28.6.2022 9:36
Astros hunt as a result of the double-enjoy monste
Marinaccio 28.6.2022 9:35
Tigers 4, Guardians 3: Miggy features walkoff cham
Marinaccio 28.6.2022 9:34
The 2022 MLB Corridor of Fame Ballot vs. the Rocki
Marinaccio 28.6.2022 9:34
Guardians earn to start with spring exercising mat
Marinaccio 28.6.2022 9:33
Acquista passaporto, patente di guida, età e carta
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:56
Kaufen Sie Reisepass, Führerschein, Alter und Pers
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:55
Buy Passport,Driver License,Age & ID Card,Visas an
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:54
KUP TANIE PRZEDPŁACONĄ KARTĘ VISA, KLONUJ KARTY,
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:53
ACQUISTA CARTE VISTO PREPAGATE ECONOMICHE, CARTE
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:51
COMPRE TARJETA VISA PREPAGO BARATA, TARJETAS CLONE
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:50
اشترِ بطاقة فيزا مدفوعة مسبقًا بسعر رخيص ، وبطاقات
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:50
KAUFEN SIE GÜNSTIGE PREPAID-VISA-KARTEN, KLONKARTE
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:49
BUY CHEAP PREPAID VISA CARD, CLONE CARDS,DUMZ,CRED
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:49
☎️+49 1575 1562534☎️ Acquista certificato olandese
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:48
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

386-386-iaponia137.jpg
Σαβαγιάρ σπιτικά



Ψωμί στη γάστρα

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα νόστιμο κι εύκολο ψωμί που το φτιάχνουμε σε ελάχιστο χρόνο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 κιλό ψωμί
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (600 γρ.)
  • 2 κούπες χλιαρό νερό (450 γρ.)
  • 20 γρ. μαγιά φρέσκια ή 1 φακελάκι ξηρή
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • σουσάμι
Οδηγίες



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 50ο C με αντιστάσεις πάνω-κάτω.

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι κι ανοίγουμε μια λακούβα στο κέντρο.

Ρίχνουμε το αλάτι γύρω γύρω στο αλεύρι και μακριά από το κέντρο.

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό, τη ρίχνουμε στη λακούβα στο κέντρο της λεκάνης λίγο- λίγο ανακατεύοντας στο κέντρο με ένα πιρούνι μέχρι να αναμιχθεί όλο το αλεύρι. Θέλουμε ένα μίγμα σαν ελαστικό χυλό.

Αφού έχουμε αναμίξει όλο το μίγμα, το ρίχνουμε στη λαδωμένη γάστρα μας και κλείνουμε με το λαδωμένο εσωτερικά καπάκι.

Τοποθετούμε τη γάστρα στο φούρνο στους 50ο C και αφήνουμε να φουσκώσει το μίγμα μας για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε τη γάστρα από το φούρνο, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170ο C και μέχρι να γίνει ο φούρνος πασπαλίζουμε την επιφάνεια του ψωμιού με σουσάμι και λίγο αλεύρι.  Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της και τοποθετούμε στο φούρνο.



Ψήνουμε στους 170ο C για 1 ½ ώρα. Επειδή διαφέρει ο κάθε φούρνος, μετά τη 1 ½ ώρα ανοίγουμε για λίγο ελαφρά το καπάκι κι αν θέλουμε το ψωμί ακόμη πιο ροδοκόκκινο το αφήνουμε 10-20 λεπτά ακόμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γάστρα που χρησιμοποίησα είναι η Ultra Plus της Tupperware, χωρητικότητας 3 λίτρων.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 16 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Άλλο ένα πανεύκολο ψωμάκι μας έδειξες, Μάργκο!!!Μπράβο!!!! Η μαγιά η φρέσκια το ίδιο δουλεύεται ή την αφήνουμε να ανέβει πρώτα;
Σχόλιο από Κατια , Τρίτη, 16 Μάρτιος 2010
να ρωτησω κι εγω κατι?μπορουμε να το κανουμε σε οπιαδηποτε γαστρα η μονο στη συγκεκριμενη?
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2010
Με φρέσκια μαγιά το έφτιαξα Hlianna, όχι δεν περιμένεις να ανέβει. Τη διαλύεις στο νερό με τα δάχτυλά σου και μετά κατευθείαν στο μίγμα. Κάτια, δεν έχω δοκιμάσει να το φτιάξω σε άλλου τύπου γάστρα. Πιστεύω πως σίγουρα γίνεται και σε άλλη, αλλά να είναι μικρή στο μέγεθος (περίπου όσο μια κλασσική φόρμα κέικ) για τη συγκεκριμένη αναλογία που έχω δώσει.
Μεταφορά στην κορυφή