Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ψωμί σε σχήμα χελώνας

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα εύκολο και εντυπωσιακό ψωμάκι που θα ενθουσιάσει όλους στο τραπέζι!

Συστατικά
  •     500-600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  •     1 φακελάκι μαγιά,
  •     1 κ. ζάχαρη άχνη,
  •     1 κουταλιά βούτυρο,
  •     1 κουταλάκι αλάτι,
  •     1 αυγό,
  •     120ml γάλα,
  •     2 σταφίδες για μάτια.
Οδηγίες
  1. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι- να γίνουν χλιαρά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγιά, το γάλα με το βουτύρο, το αυγό, αλάτι . ζάχαρη.    Ζυμώνουμε καλά 5' φτιάχνοντας μια μαλακή ζύμη, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σκεπασμένη.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε επτά κομμάτια. Ένα στογγυλό κομμάτι 5 εκατοστά διάμετρο για το κεφάλι, πέντε μικρότερα κομμάτια 2,5 εκατοστών για τα πόδια και το υπόλοιπο σε ένα μεγάλο κύκλο για το σώμα.
  4. Βάζουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα της κουζίνας μας και ξεκινάμε να ενώνουμε τη χελώνα μας.    Βάζουμε πρώτα το μεγάλο κομμάτι-σώμα της χελώνας,  κολλάμε τα τέσσερα μικρά κομμάτια με νεράκι στο πλάι του σώματος για τα ποδαράκια της, το πέμπτο μικρό κομμάτι το κολλάμε για ουρά.    Το μεγαλύτερο  5 εκ. το κολλάμε για κεφάλι. Κολλάνε πολύ εύκολα βρέχοντας τα δάχτυλά μας σε νερό.
  5. Το ίδιο θα κάνουμε και με τις σταφίδες, εγώ τις έριξα μες στο νερό να μην καούν στο ψήσιμο και να κολλήσουν καλά. Για το στόμα της κόβουμε με ένα ψαλίδι το ζυμαράκι μας.   Για το κέλυφος της χελώνας, με ένα μαχαιράκι κάνουμε γραμμούλες σταυρωτές.
  6. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 30'-45' και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β. στο δεύτερο ράφι της κουζίνας μας για 35 λεπτά περίπου να ροδίσει.


Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το allrecipes.co.uk, το είδα μου άρεσε πολύ, είναι και πανεύκολο έτσι αποφάσισα να το φτιάξω.

Τη χελωνίτσα μου την έφτιαξα πεταλούδα!!: Αφού έκανα το 1ο και 2ο βήμα όπως γράφω στη συνταγή,χώρισα τη ζύμη μου σε 2 μεγάλα κομμάτια για φτερά και 1 μικρότερο για το σώμα της πεταλούδας,ένα πολύ μικρό ζυμαράκι το κράτησα για τις κεραίες της.

Ενωσα τα κομμάτια μεταξύ τους με νερό ξεκινώντας από τα φτερά μεταξύ τους,έπλασα σε ρολάκι το σώμα και το κόλλησα πάνω στα φτερά,τέλος κόλλησα και τις κεραίες.

Με ένα μαχαιράκι έκανα σχέδια στα φτερά και έβαλα σταφίδες,όπως και για μάτια 2 σταφίδες.

Αφησα 30' τη ζύμη να φουσκώσει και έψησα 30' στους 180 βαθμούς.

είναι τόσο αφράτο το ζυμαράκι που μπορείτε να πλάσετε όπως θέλετε,για το Πάσχα σε κουνελάκι,στεφανάκι με αυγά γύρω-γύρω,αυγουλάκι μεγάλο,δεν θέλει πατρόν για σχέδιο,ανοίγει με τα δάχτυλά μας σε όποιο σχέδιο θέλουμε!!

 

 

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 27 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια η χελώνα!!!! Μπράβο Βασιλική!!!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 27 Φεβρουάριος 2012
Μαρέσει πάρα πολύ!!!Και θα το φτιάξω σύντομα!
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 27 Φεβρουάριος 2012
Σας ευχαριστώ πολύ!!είναι πανεύκολο και αφράτο ψωμάκι!!
Σχόλιο από eleni_p , Δευτέρα, 27 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πανέμορφο ψωμάκι!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 27 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραια
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 31 Μάρτιος 2012
Τη χελωνίτσα μου την έφτιαξα πεταλούδα!!
Αφού έκανα το 1ο και 2ο βήμα όπως γράφω στη συνταγή,χώρισα τη ζύμη μου σε 2 μεγάλα κομμάτια για φτερά και 1 μικρότερο για το σώμα της πεταλούδας,ένα πολύ μικρό ζυμαράκι το κράτησα για τις κεραίες της.
Ενωσα τα κομμάτια μεταξύ τους με νερό ξεκινώντας από τα φτερά μεταξύ τους,έπλασα σε ρολάκι το σώμα και το κόλλησα πάνω στα φτερά,τέλος κόλλησα και τις κεραίες.
Με ένα μαχαιράκι έκανα σχέδια στα φτερά και έβαλα σταφίδες,όπως και για μάτια 2 σταφίδες.
Αφησα 30' τη ζύμη να φουσκώσει και έψησα 30' στους 180 βαθμούς.
είναι τόσο αφράτο το ζυμαράκι που μπορείτε να πλάσετε όπως θέλετε,για το Πάσχα σε κουνελάκι,στεφανάκι με αυγά γύρω-γύρω,αυγουλάκι μεγάλο,δεν θέλει πατρόν για σχέδιο,ανοίγει με τα δάχτυλά μας σε όποιο σχέδιο θέλουμε!!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 31 Μάρτιος 2012
Και σαν πεταλούδα, γίνεται πολύ καλή!
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 01 Απρίλιος 2012
Eυχαριστώ πολύ Ηλιάννα για τις φωτό και το σχόλιο!:)
Μεταφορά στην κορυφή