Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

985-goulas 1.jpg
Γκούλας



Ψωμί Άη-Βασίλης

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 22 Δεκέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Δεν μου βγήκε τόσο καλός στην εμφάνιση αλλά είναι πολύ νόστιμος!

Συστατικά
  • 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί,
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη,
  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα,
  • 1 / 4 φλιτζάνι νερό,
  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κύβους,
  • 2 αυγά,
  • 3-5 σταγόνες κόκκινο χρώμα,
  • 2 σταφίδες,
  • 2 κρόκους αυγών .
Οδηγίες
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε 2 φλ. αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα, το νερό και το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
  3. Ρίχνουμε στο μείγμα αλεύρι,ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν τα υλικά μας. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε στο αλεύρι,προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι ,ζυμώνουμε μαλακή ζύμη.
  4. Τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ τη ζύμη μας,την σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει, περίπου 1 1/2 με 2 ώρες.
  5. Βάζουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένη επιφάνεια ,την μοιράζουμε σε δυο μέρη,το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο.
  6. Το μεγαλύτερο μέρος το ανοίγουμε σε τρίγωνο με στρογγυλεμένες γωνίες για το κεφάλι του Αϊ-Βασίλη και το καπέλο.
  7. Με το μικρότερο ζυμαράκι μας θα φτιάξουμε το καπέλο, τα γένια και το μουστάκι του Άη-Βασίλη,κρατάμε στην άκρη λίγη ζύμη για την μύτη και το μουστάκι{ένα κομμάτι σαν πορτοκάλι περίπου ].
  8. Θα το ανοίξουμε και με ένα ψαλίδι ή μαχαιράκι θα κόψουμε λωρίδες ζύμης,χωρίς να τις κόψουμε τελείως δλδ το ζυμαράκι μας δεν θα χωριστεί.
  9. Κολλάμε με λίγο νεράκι στο πρόσωπο του Αι-Βασίλη μας τα γένια και πιάνοντας μια- μια τις λωρίδες τις στρίβουμε.
  10. Με το κομματάκι ζύμης που κρατήσαμε φτιάχνουμε την μύτη του και την κολλάμε με νεράκι πάνω από την γενειάδα του ,ανάμεσα στην μύτη και τα γένια κολλάμε και τα μουστάκια του.
  11. Φτιάχνουμε και το καπέλο του με τρίγωνη ζύμη και το κολλάμε στο πάνω μέρος του προσώπου,γυρίζοντας την άκρη του.
  12. Κάνουμε δυο σχισμές για τα μάτια και βάζουμε τις σταφίδες {εγώ απλά τις πίεσα ελαφρά στο ζυμάρι}.
  13. Σε μπολ μικρό χτυπάμε τους κρόκους αυγών,ρίχνουμε το χρώμα ώστε να έχουμε ένα βαθύ κόκκινο χρώμα και βουρτσίζουμε καπέλο,μύτη και μάγουλα.
  14. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 15 λεπτά,το αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά περίπου να ροδίσει.
  15. Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε τα γένια του με άχνη .
Λίγα μυστικά ακόμα

Έβαλα έναν κρόκο αυγού για να φτιάξω το χρωματιστό γλάσο φοβήθηκα πως θα μυρίζει έντονα και μάλλον έκανα καλά.

Είναι λίγο δύσκολο στο να δώσουμε το σχήμα όπως πρέπει στο ζυμάρι, ελπίζω αν το φτιάξετε να το κάνετε ομορφότερο.

Τη συνταγή την βρήκα εδώ και εδώ 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή