Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy Drivers License, Buy German Drivers License
jack020 30.6.2022 15:08
BUY A REAL PASSPORT ONLINE
jack020 30.6.2022 15:06
Buy Passport Online, Buy a Real Passport Online
jack020 30.6.2022 15:01
Increase and Phight: 5/12/2022
Marinaccio 28.6.2022 9:38
Top Ranking: Mets 13, Nationals 5ats swat the Nats
Marinaccio 28.6.2022 9:37
Near the Empire: Yankees information - 6/11/22
Marinaccio 28.6.2022 9:36
Astros hunt as a result of the double-enjoy monste
Marinaccio 28.6.2022 9:35
Tigers 4, Guardians 3: Miggy features walkoff cham
Marinaccio 28.6.2022 9:34
The 2022 MLB Corridor of Fame Ballot vs. the Rocki
Marinaccio 28.6.2022 9:34
Guardians earn to start with spring exercising mat
Marinaccio 28.6.2022 9:33
Acquista passaporto, patente di guida, età e carta
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:56
Kaufen Sie Reisepass, Führerschein, Alter und Pers
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:55
Buy Passport,Driver License,Age & ID Card,Visas an
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:54
KUP TANIE PRZEDPŁACONĄ KARTĘ VISA, KLONUJ KARTY,
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:53
ACQUISTA CARTE VISTO PREPAGATE ECONOMICHE, CARTE
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:51
COMPRE TARJETA VISA PREPAGO BARATA, TARJETAS CLONE
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:50
اشترِ بطاقة فيزا مدفوعة مسبقًا بسعر رخيص ، وبطاقات
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:50
KAUFEN SIE GÜNSTIGE PREPAID-VISA-KARTEN, KLONKARTE
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:49
BUY CHEAP PREPAID VISA CARD, CLONE CARDS,DUMZ,CRED
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:49
☎️+49 1575 1562534☎️ Acquista certificato olandese
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:48
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Ψωμάκια και Τυροψωμάκια

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Κυριακή, 27 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ψωμάκια πεντανόστιμα, τραγανά και αφράτα!!

Συστατικά

Προετοιμασία μαγιάς

  • 2 φακ. μαγιά ξηρή ή 1 ½ κύβο φρέσκιας
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 140 γρ. αλεύρι  

Ζυμάρι

  • 860 γρ. κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 1 1/4 κούπας χλιαρό νερό
  • σουσάμι
Οδηγίες



  • Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό με το χέρι μας μέσα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το αλεύρι και με ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε καλά να αναμιχθεί όλο το μίγμα και να γίνει χυλός. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει και να βγάλει φυσαλίδες για περίπου 45 λεπτά.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι (το υπόλοιπο του κιλού δηλ.) και το ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το μέλι και την ανεβασμένη μας μαγιά κι αναμιγνύουμε όλα τα υλικά με το γάντζο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
  • Ταυτόχρονα ρίχνουμε και το νερό. Αφήνουμε να ζυμωθεί καλά η ζύμη για περίπου 15 λεπτά. Θέλουμε μια ελαστική ζύμη, που όμως να κολλάει ελαφρώς στα χέρια μας.
  • Ενδιάμεσα, σταματάμε το μίξερ ξεκολλάμε τη ζύμη από το γάντζο και ξανασυνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και μια πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ½ - 2 ώρες περίπου.  Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, πατάμε με το χέρι μας να ξεφουσκώσει, αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και τα χέρια μας (γιατί κολλάει ελαφρώς), το χωρίζουμε σε όσα κομμάτια θέλουμε και πλάθουμε τα ψωμάκια μας.  
  • Πλάθουμε το κάθε ψωμάκι διπλώνοντας  τη ζύμη από πάνω κι από τα πλάγια προς τα κάτω και προς τα μέσα. Αυτό τα βοηθάει να εγκλωβίζουν αέρα και να φουσκώσουν καλύτερα στο ψήσιμο.




  • Πριν δώσουμε το τελικό τους σχήμα, κάποια τα γεμίζουμε με μικρά κομματάκια φέτας ή τα αρωματίζουμε και με μυρωδικά. Φτιάχνουμε ό,τι σχήμα επιθυμούμε.
  • Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ταψί με χαρτί ψησίματος, τα καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν. Σε αυτό το σημείο, αφού φουσκώσουν, μπορούμε να τα καταψύξουμε και να τα ψήνουμε όταν τα χρειαζόμαστε χωρίς να τα αποψύξουμε, κατευθείαν στον προθερμασμένο φούρνο.
  • Με πινέλο βρέχουμε την επιφάνειά τους με νερό, αν θέλουμε τα χαράζουμε,  πασπαλίζουμε σουσάμι ή τα βουτάμε ένα-ένα σε μπολ με σουσάμι, ή τα πασπαλίζουμε με αλεύρι.


  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο - 200οC  πάνω κάτω, για 20 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ψεκάζουμε τα πλαϊνά του φούρνου με νερό από ψεκαστήρι, κλείνοντας γρήγορα το φούρνο. Αυτοί οι ατμοί θα κάνουν ωραία τραγανή κόρα στα ψωμάκια. 
  •  Ένα τεστ για την επιτυχία του ψωμιού είναι να χτυπήσουμε τον πάτο του ψημένου ψωμιού. Αν ο ήχος είναι κούφιος τότε το ψωμί μας είναι επιτυχημένο.


Λίγα μυστικά ακόμα

Τα ψωμάκια ποικίλουν σε εμφάνιση και γεύση. Τα γεμίζουμε με φέτα, ελιές, λιαστή ντομάτα, ή τα αρωματίζουμε με ρίγανη, δεντρολίβανο, σκόρδο κι ό, τι άλλο θέλουμε. Με σουσάμι ή αλεύρι είναι το ίδιο νόστιμα και τρώγονται βέβαια την ίδια ημέρα φρέσκα φρέσκα.

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μαργκο μου παλι μας εδωσε μια ωραια συνταγη!!ενα μπραβο για το ωραιο ψωμακι !!!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2011
Απίθανη παρουσίαση και κατατοπιστηκότατη όπως πάντα. Μπράβο!
Σχόλιο από LARA LO , Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2011
Ακόμα και οι φωτογραφίες σου φαίνονται πεντανόστιμες!Μπράβο και πάλι μπράβο!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2011
Πολύ όμορφα και πετυχημένα τα ψωμάκια σου Margo!Επίσης οι οδηγίες κατατοπιστικές πολύ! μπράβο!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Mράβο Μάργκο!!!!πολύ όμορφα ψωμάκια,τέλεια φαίνονται!!!!!!
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λαχταριστα φαινονται τα ψωμακια σου Μργκο,οσο για την αναλυση της συνταγης ουδεις θα κανει λαθος υλοποιωντας την .μπραβο!
Σχόλιο από Λαμπρινή , Κυριακή, 06 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θα βαθμολογήσω με 5 σκούφους,γιατί μου αρέσει πολύ η συνταγή αλλά περισσοτερο η περιγραφή της! πολύ κατατοπιστική και θα την φτιάξω σύντομα,οπότε θα επανέλθω με νέα σχόλια!
Σχόλιο από Βαλεντίνη , Τετάρτη, 18 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
5 σκούφους και από μένα και λίγοι είναι. Τα πιο νόστιμα ψωμιά που έχω φάει ποτέ. Μπράβο σου Margo, ευχαριστω πολυ για την υπεροχη συνταγή σου και την λεπτομερή παρουσίασή σου.
Σχόλιο από peristeri , Παρασκευή, 27 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Margo ένα πραγμα σου λέω...ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!!!Εγώ βέβαια έκανα φρατζόλα και μου βγήκε πολυτελείας αλλα ποσώς με νοιάζει!!!Έχω κάνει άπειρες συνταγές αλλά όλες την επομένη μου γινόταν θρύμματα το ψωμί.Όχι όμως το δικό σου!!!Εύγε!!!
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 28 Μάιος 2011
Σας ευχαριστώ. Χαίρομαι κορίτσια που σας άρεσαν τα ψωμάκια!
Μεταφορά στην κορυφή