Ψητό μοσχάρι με μπύρα
- 1 κομμάτι σπαλονουά περίπου 2 κιλά ολόκληρο
- 1 μικρό κουτάκι μπύρα
- 2 κρεμμύδια ψιλ/μένα
- 2 καρώτα σε φέτες
- μισό φλ/νι νερό που έχουμε διαλύσει ένα κύβο κρέατος
- λάδι, αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ ντοματοπελτέ
- 2 κ. γλ. φρέσκο θυμάρι
- Αλατοπιπερώνω το νουά και το σοτάρω στο λάδι από όλες τις πλευρές. Αφαιρώ από την κατσαρόλα.
- Μέσα στην κατσαρόλα σοτάρω τα κρεμμύδια και τα καρώτα για 5 λεπτά. Ρίχνω και τον πελτέ.
- Σβήνω με την μπύρα, το ζωμό και βάζω και το θυμάρι.
- Σε γάστρα ή ταψί βάζω το κρέας και το περιχύνω με το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
- Σκεπάζω και ψήνω στους 180ο για 2,5- 3 ώρες.
- Καλή επιτυχία!