Ψητό αρνί με φέτα και λεμόνι
- παϊδάκια αρνίσια,
- φρέσκια ρίγανη ή αποξηραμένη,
- φρέσκο θυμάρι ή αποξηραμένο,
- αλατοπίπερο,
- 100 γρ. φέτα χοντροκομμένη με τα δάχτυλα,
- χυμός ενός λεμονιού,
- λάδι.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη ρίγανη και το θυμάρι και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη φέτα, τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και πιπέρι.
- Βάζουμε ένα τηγάνι ψησίματος στη φωτιά να κάψει, αλατίζουμε τα παϊδάκια και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, λαδώνουμε καλά κάθε παϊδάκι με λίγο λάδι και τα τοποθετούμε στο καυτό τηγάνι.
- Ψήνουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν, να γίνουν τραγανά.
- Αν δεν σας αρέσουν πολύ ψημένα τα αφαιρείτε από το τηγάνι νωρίτερα.
- Σερβίρουμε στα πιάτα και περιχύνουμε με την σάλτσα φέτας και μυρωδικών.