Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ψητές πατάτες γεμιστές

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 02 Οκτώβριος 2012
none
Περιγραφή

Ψητές πατάτες γεμιστές με τυρί, πιπεριές και αυγό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
2 άτομα
  • 2 πατάτες ψημένες στο φούρνο με τη φλούδα τους,
  • 2 κ.σ. βιτάμ λιωμένο,
  • τυρί χοντροτριμμένο ( γραβιέρα, κασέρι ή όποιο άλλο σας αρέσει),
  • ζαμπόν σε κυβάκια,
  • 1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια ή 1/2 πράσινη και 1/2 κόκκινη,
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά),
  • 2 αυγά,
  • αλατοπίπερο,
  • ρίγανη.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες μας, τις λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και τις τυλίγουμε σε αλουνιχόρτατο. Τις ψήνουμε 45 λεπτά περίπου, ανάλογα το μέγεθος τους και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
  2. Κόβουμε σε κυβάκια το ζαμπόν, πιπεριές, κρεμμυδάκι, χοντροκόβουμε το τυρί.
  3. Κόβουμε μικρό μέρος από την κορφή κάθε πατάτας, ένα καπάκι όπως τις ντομάτες για γεμιστά. Με ένα κουταλάκι μικρό αφαιρούμε την ψύχα της πατάτας και τη φυλάμε σε μπολ για πουρέ ή πατατοκροκέτες.
  4. Ρίχνουμε μες στις πατάτες λιωμένο βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ξεκινάμε να προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης.
  5. Βάζουμε πρώτα λίγο τυρί, προσθέτουμε ζαμπόν, πιπεριά.  Σπάμε από ένα αυγό σε κάθε πατάτα απάνω από το μείγμα γέμισης, αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και τελειώνουμε με τυρί, ζαμπόν και κρεμμυδάκι.
  6. Περιχύνουμε απάνω με βούτυρο και ψήνουμε 20 λεπτά αν θέλετε το αυγό να είναι μαλακό και όχι σφιχτό.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ τις έψησα περισσότερη ώρα (45')και το αυγό έσφιξε.

 Μπορείτε να βάλετε γέμιση από περίσσευμα κοτόπουλου ψητού, διάφορα λαχανικά, επίσης αν σας αρέσει κομματάκια μπέικον ή λουκάνικα.
Συνταγή από το: ourbestbites.com

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή