Ψαρονέφρι γεμιστό
Μια συνταγή νόστιμη και εύκολη για μπουφέ αλλά και για κυρίως φαγητό, με την αγαπημένη μου γέμιση που συνδυάζει τη λιαστή ντομάτα και το βασιλικό.
- 2 ψαρονέφρια
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα
- Μισή κούπα ανθότυρο ή φέτα στην ανάγκη θρυμματισμένη
- 7 λιαστές ντομάτες σε λάδι ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. πέστο βασιλικού σπιτικό ή έτοιμο
- Μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Αλάτι και πιπέρι
- Λάδι ή βούτυρο
- 1 κούπα κρασί λευκό ξηρό
- Σχίζω με το μαχαίρι στα 2 τα ψαρονέφρια κατά μήκος και τα ανοίγω σαν βιβλίο προσεχτικά, αλλά χωρίς να μού χωρίσουν.
- Τα χτυπώ να πλατύνουν λίγο και τα αλατοπιπερώνω από τις 2 πλευρές.
- Φτιάχνω τη γέμιση ανακατεύοντας το σκόρδο στο πέστο, τη λιαστή ντομάτα και το τυρί.
- Μοιράζω τη γέμιση στα 2 ψαρονέφρια , βάζω και τα φύλλα βασιλικού κατά μήκος και κλείνω τα ψαρονέφρια σαν ρολό με σπάγκο ή με οδοντογλυφίδες.
- Σε τηγάνι σωτάρω στο λάδι εγώ ή στο βούτυρο το κρέας από όλες τις πλευρές και σβήνω με το κρασί.
- Μεταφέρω το κρέας με το ζουμί του σε ταψί στο φούρνο.
- Ψήνω στους 190ο για μισή ώρα περίπου.
- Αφήνω να κρυώσουν λίγο και τα κόβω σε φέτες περιχύνοντας με το ζουμί του.
- Αυτή τη φορά ακολούθησα έναν άλλον τρόπο γεμίσματος.
- Χάραξα από τη μια πλευρά σταυρωτά το ψαρονέφτρι.
- Μετά από από αυτό το σημείο έβαλα το χερούλι της κουτάλας και το πίεσα να πάει μέχρι το βάθος και έτσι να ανοίξει ένα βαθούλωμα στο ψαρονέφρι και να πάρει τη γέμιση.
- Είναι πιο εύκολο και δε χρειάζεται κανείς οδοντογλυφίδες για το κλείσιμο ή σπάγκο και έτσι φυλακίζεται καλύτερα η γέμιση μέσα.