Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Ψαρονέφρι γεμιστό

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια συνταγή νόστιμη και εύκολη για μπουφέ αλλά και για κυρίως φαγητό, με την αγαπημένη μου γέμιση που συνδυάζει τη λιαστή ντομάτα και το βασιλικό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα

 

  • 2 ψαρονέφρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα
  • Μισή κούπα ανθότυρο ή φέτα στην ανάγκη θρυμματισμένη
  • 7 λιαστές ντομάτες σε λάδι ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. πέστο βασιλικού σπιτικό ή έτοιμο
  • Μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λάδι ή βούτυρο
  • 1 κούπα κρασί λευκό ξηρό

 

Οδηγίες

 

  1. Σχίζω με το μαχαίρι στα 2 τα ψαρονέφρια κατά μήκος και τα ανοίγω σαν βιβλίο προσεχτικά, αλλά χωρίς να μού χωρίσουν.
  2. Τα χτυπώ να πλατύνουν λίγο και τα αλατοπιπερώνω από τις 2 πλευρές.
  3. Φτιάχνω τη γέμιση ανακατεύοντας το σκόρδο στο πέστο, τη λιαστή ντομάτα και το τυρί.
  4. Μοιράζω τη γέμιση στα 2 ψαρονέφρια , βάζω και τα φύλλα βασιλικού κατά μήκος και κλείνω τα ψαρονέφρια σαν ρολό με σπάγκο ή με οδοντογλυφίδες.
  5. Σε τηγάνι σωτάρω στο λάδι εγώ ή στο βούτυρο το κρέας από όλες τις πλευρές και σβήνω με το κρασί.
  6. Μεταφέρω το κρέας με το ζουμί του σε ταψί στο φούρνο.
  7. Ψήνω στους 190ο για μισή ώρα περίπου.
  8. Αφήνω να κρυώσουν λίγο και τα κόβω σε φέτες περιχύνοντας με το ζουμί του.
Λίγα μυστικά ακόμα

 

  • Αυτή τη φορά ακολούθησα έναν άλλον τρόπο γεμίσματος.
  • Χάραξα από τη μια πλευρά σταυρωτά το ψαρονέφτρι.
  • Μετά από από αυτό το σημείο έβαλα το χερούλι της κουτάλας και το πίεσα να πάει μέχρι το βάθος και έτσι να ανοίξει ένα βαθούλωμα στο ψαρονέφρι και να πάρει τη γέμιση.
  • Είναι πιο εύκολο και δε χρειάζεται κανείς οδοντογλυφίδες για το κλείσιμο ή σπάγκο και έτσι φυλακίζεται καλύτερα η γέμιση μέσα.

 

 

Σχόλια
Σχόλιο από bhsaria58 , Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μέ το τρόπο της κουτάλας θα πρέπει να μην χωράει πολύ ποσότητα γέμισης νομίζω εν σχέσει με τον τρόπο του ανοίγματος,έτσι δεν είναι Ηλιάννα?,,,,,όπως κια νάχη πράγματι ωραία συνταγούλα και light!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2009
Βησαρία, το ανοίγω με την κουτάλα και μετά βάζω και το χεράκι μου και ανοίγω την τρύπα αρκετά. Το κρέας είναι πολύ τρυφερό και το πλάθεις έσύ όπως θέλεις. Χωράει αρκετά , μην το φοβάσαι.Έτσι δεν φεύγει γέμιση έξω όπως τε τον άλλο τρόπο.
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νόστιμο κι εντυπωσιακό!
Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!!!!Και πράγματι πολύ έξυπνη ιδέα ο τρόπος με τη κουτάλα για το γέμισμα....άλλα 5 σκουφάκια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2009
Η φωτογραφία από τη Βησαρία, που έφτιαξε τη συνταγή!
Σχόλιο από Sol81 , Σάββατο, 07 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ καλό, απλά το έψησα σε λαδόκολλα μέσα
Μεταφορά στην κορυφή