Ψάρι μπιάνκο
- 1 κιλό ψάρι φιλέτο, μπακαλιάρος, πέρκα κ.ά.
- 4 σκελίδες σκόρδο φέτες
- Λάδι
- Λίγο κρασί άσπρο
- 4 πατάτες σε φέτες
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο δεντρολίβανο
- Λίγη ρίγανη
- 2 λεμόνια το χυμό
- Καλά είναι το ψάρι να είναι φρέσκο, αλλά και κατεψυγμένο δεν πειράζει. Εδώ έβαλα μπακαλιάρο κατεψυγμένο. Συνήθως το φτιάχνω με μπακαλιάρο φρέσκο.
- Σε κατσαρόλα σοτάρω τις πατάτες στο λάδι.
- Προσθέτω το σκόρδο, σβήνω με το κρασί και γεμίζω με ζεστό νερό μέχρι να μισοκαλύψει τις πατάτες.
- Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δεντρολίβανο και αφήνω να βράσει περίπου ένα τέταρτο.
- Προσθέτω στο φαγητό το ψάρι και αφήνω για λίγο να βράσει.
- Προς το τέλος ρίχνω το χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο για το άρωμα και σβήνω τη φωτιά.
- Καλή επιτυχία!
Τιp = δεν ανακατεύω το φαγητό με κουτάλα, μόνο κινώντας την κατσαρόλα.