Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...


Πρασοκιμαδόπιτα της Σοφίας

recipe image
Προστέθηκε απόsofouleli, Σάββατο, 10 Σεπτέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μία πίτα πλούσια σε γεύση και πολύ εύκολη στη κατασκευή της.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

γέμιση

  • τέσσερα πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ΄΄
  • 400 γρ. κιμά
  • 1/2 φλ. λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο,
  • μαϊντανό
  • 1/4 τυρί φέτα
  • 2 αυγά
Οδηγίες
  1. Αχνίζουμε τα κρεμμύδια, τα πράσσα μετά και τον κιμά, τα μυρωδικά  και όταν κρυώσουν προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί.
  2. Προσοχή πρέπει να κρύώσει τελείως η γέμιση για να την βάλουμε στη   σφολιάτα, διαφορετικά θα μας γίνει σαν ψωμί το ζυμάρι.
  3. Φτιάχνουμε τη σφολιάτα με τον τρόπο που δείχνω, βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε την πίτα και τέλος τη χαράζουμε.
  4. Η θερμοκρασία του φούρνου θα πρέπει να είναι στους 250 με αέρα στην αρχη μέχρι να παρει χρωμα και μετα στους 180 μέχρι να ψηθεί, προθερμασμένος φυσικά ο φούρνος. Έχει μεγάλη σημασία το ψήσιμό στις σφολιάτες .
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Δεν έχει κανένα μυστικό θέλει μόνο προσοχή στο ψήσιμο.
  • Με έτοιμη σφολιάτα είναι πανεύκολη λυση για ξαφνικους επισκέπτες και αν δεν έχετε πράσσα βάλτε πολλά κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή βάλτε τρείς μελιτζάνες τριμμένες στο τρίφτη στο ΄΄χοντρό΄΄ και αρκετό δυόσμο.

Πρασοκιμαδόπιτα

Πρασόπιτα θεσσαλίας με τυρί και κιμά

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος 2011
Κλασσική πίτα ,νόστιμη !μπράβο!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος 2011
Πολύ όμορφη η πιτούλα σου Σοφία!Γεια στα χέρια σου!!
Σχόλιο από SORINA , Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αγαπητοι φιλοι ετυχε να βρεθω στο σπιτι της σοφουλελι την στιγμη που εβγαλε την πιτα απο το φουρνο....εφαγα 2 κομματια ....μια λεξη μονο θα γραψω...πεντανοστιμη...μπραβο σοφια μου
Σχόλιο από sofouleli , Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2011
Xαίρομαι που σου έρεσε αγαπημένη μου και αξιολάτρευτη φίλη μου, αλλα μ αγαπας και ότι και να κάνω σου αρέσει.
Μεταφορά στην κορυφή