Πρασοκεφτέδες
- 8 μέτρια πράσα (μόνο το άσπρο μέρος).
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα.
- 1 αυγό.
- 200 γρ. Κεφαλοτύρι σκληρό.
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει.
- 2 πατάτες βρασμένες .
- Άνηθο ψιλοκομμένο.
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας φρυγανιά.
- 3 κουταλιές λάδι.
- Αλάτι. Πιπέρι.
- Βράζουμε τις πατάτες τις ξεφλουδίζουμε,τις λιώνουμε με το πηρούνι.
- Κόβουμε τα πράσα και τα βάζουμε να βράσουν για λίγο με νερό που να τα σκεπάζει. Αφού στεγνώσει το νερό ρίχνουμε το λάδι και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
- Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά,και τις λιωμένες πατάτες,ανακατεύουμε το μείγμα και το βάζουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό και δεν πλάθεται προσθέτουμε λίγη φρυγανιά.
- Πλάθουμε και αλευρώνουμε τους κεφτέδες ,τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και τους βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Άν τις θέλουμε νηστίσιμες αφαιρούμε το αυγό και το τυρί.Γίνονται εξ ισου νόστιμες!







