Πουγκιά με παστουρμά πικάντικα
- Φύλλο κρούστας
- Παστουρμάς ψιλ/νος
- Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
- Κοπανιστή ή τυροκαυτερή ή ανθότυρο
- Γραβιέρα ψιλ/νη ή άλλο κίτρινο τυρί
- Ανακατεύουμε σε μπολ τον παστρουρμά, τη γραβιέρα και την κοπανιστή ή ανθότυρο ή τυροκαυτερή..
- Παίρνουμε 2 φύλλα και τα λαδώνουμε ανάμεσα.
- Τα κόβουμε στα τέσσερα. Σε κάθε 2 φύλλα βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση.
- Με τα βρεγμένα μας δάκτυλα σφίγγουμε το φύλλο για να το κλείσουμε πάνω ακριβώς από τη γέμιση. Μπορούμε να το κλείσουμε και με σπάγγο κουζίνας ή πράσινο φύλλο κρεμμυδιού.
- Τα τοποθετούμε όλα σε βουτυρωμένο ταψί.
- Τα ψήνουμε στους 190ο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μπορούμε να πολτοποιήσουμε τον παστρουρμά στο μπλέντερ για ευκολία.