Πολίτικο Θεσσαλονίκης
- Για την βάση
- 2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 250ml φρέσκο γάλα
- 1/2 κ.σ μπέικιν
- 1 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη
- Για το σιρόπι
- 2 1/2 φλ/ τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλ/ τσαγιού νερό
- Για την κρέμα
- 1 φακελάκι κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
- 600ml γάλα
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι,την ζάχαρη,την μαστίχα,το μπέικ και το γάλα με την σόδα αφού τα ανακατέψουμε πρώτα μαζί
- Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι περίπου 32εκ ή 25χ33 εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,στους 180 βαθμούς,για 30 λεπτά περίπου,βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8 λεπτά και έτσι καυτό όπως θα είναι σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι λίγο λίγο όλη την επιφάνεια του γλυκού.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά
- Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με τα 600ml γάλα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε πάνω απο ρεβανί
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε
Μπορούμε αντί για κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη κρέμα της αρεσκείας μας,
Πηγή συνταγής εδω
http://www.newsbomb.gr/bombplus/blogs/story/436593/glyko-peirasmos-syntagi-gia-politiko-thessalonikis
Στο βήμα 2 γράφει !!!
25χ33