Πολίτικη σαλάτα
-
1/2 κιλό ψιλοκομμένο λάχανο άσπρο
-
200 γρ. ψιλοκομμένο λάχανο μωβ
-
3 καρότα τριμμένα
-
4 κλαράκια σέλινο χωρίς τα φύλλα ψιλοκομμένα
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης τουρσί ( σε κονσέρβα )
-
2 κουταλιές ξύδι
-
χυμό από 1 λεμόνι
-
αλάτι
-
λάδι για το σερβίρισμα
-
Σ' ένα μπολ βάζουμε τα ψιλοκομμένα λάχανα , τα τριμμένα καρότα , το σέλινο και το σκόρδο ψιλοκομμένα και αυτά.
-
Τα αλατίζουμε καλά και τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού
-
Ρίχνουμε 1 φλυτζ. του καφέ νερό , τα πιέζουμε όλα μαζί με το χέρι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα εκτός ψυγείου
-
Μετά σουρώνουμε τα υγρά που έχει βγάλει η σαλάτα , προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, περιχύνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε όσο λάδι θέλουμε για το σερβίρισμα
-
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε
-
Μπορεί αυτή η σαλάτα να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2 μέρες χωρίς όμως να προσθέσουμε λάδι.
-
Το λάδι το βάζουμε την στιγμή του σερβιρίσματος
θα το δοκιμασω οπωσδήποτε







