Πλιγούρι Σούπα του Σεφ
500 γρ κρέας αρνί η προβατίνα
150 γρ . πλιγούρι
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε κυβάκια
2 καρότα κομμένα σε κυβακια
1 πράσο
2 κλωναράκια σέλινο
3 πατάτες μικρές κομμένες σε κύβους
λίγο σελερι σε κυβακια κομμένο
2 δαφνόφυλλα
αλάτι , πιπέρι

Βράζουμε το κρέας με 1 κρεμμύδι , τα δαφνόφυλλα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι .
Όταν βράσει το κρέας , ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και τις πατάτες και δοκιμάζουμε από αλάτι και πιπέρι .
Βάζουμε σε κατσαρολακι νερό και λίγο αλάτι να βράσει , ρίχνουμε το πλιγούρι μέσα και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά και το στραγγίζουμε .
Ρίχνουμε το πλιγούρι στο κρέας και αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για ακόμη 30 λεπτά . Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο νερό από αυτό που έβρασε το πλιγούρι .
Εγώ το έφτιαξα σήμερα με μπαλάκια από κιμά .
Παίρνουμε μισό κιλό κιμά μισό μοσχάρι , μισό χοιρινό και το κάνουμε μικρά μπαλάκια .
Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το ένα κρεμμύδι και ρίχνουμε και τα μπαλάκια κιμά να πάρουν χρώμα . Ρίχνουμε και όλα τα λαχανικά και τις πατάτες , δοκιμάζουμε από αλάτι , πιπέρι και ένα λίτρο ζωμό από κρέας .
Κοιτάμε να έχει αρκετό νεράκι μέσα και μετά ρίχνουμε το πλιγούρι και αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για ακόμη 30 λεπτά . Αν χρειαστεί νερό , προσθέτουμε λίγο από αυτό που έβρασε το πλιγούρι .






