Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1523-mpifteki me pita.jpg
Μπιφτέκια με πίτα



Πίτσα εύκολη και αφράτη με παραλλαγές

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 18 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια πίτσα τόσο αφράτη και νόστιμη που κανείς δεν θα αντισταθεί!!Θα σας δώσω δυο διαφορετικές ζύμες που όμως έχουν την ίδια επιτυχία,διαλέγετε ποια είναι στα δικά σας γούστα!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8 άτομα

Ζύμη 1η:

  • 250-300γρ. περίπου Φαρίνα,
  • 1 κ.σ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου,
  • 1 κ.γλ. αλάτι,
  • 1 κ. γλ. ξύδι,
  • 1 φλ. γάλα χλιαρό,
  • 1 πρέζα ζάχαρη,
  • 1 κ. γλ.ρίγανη ή θυμάρι .

Ζύμη 2η:

  • 1 φλ. Φαρίνα,
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό,(200γρ.),
  • 4 κ.σ. λάδι,
  • 1 αυγό,
  • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ.

Γέμιση:

  • 2 ντομάτες στραγγισμένες από το ζουμάκι τους και τα σπόρια,ψιλοκομμένες ,
  • 2 κ.σ. λάδι,
  • 1 κ. γλ. ρίγανη,
  • 2 φλ. διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα,
  • 6 φέτες ζαμπόν,
  • 1 φλ. μανιτάρια σε φέτες,
  • 1 πράσινη πιπεριά σε λεπτές φέτες.
Οδηγίες
  1. Για την 1η ζύμη: Ρίχνουμε σε μπολ το γάλα,το αλάτι,το βιτάμ,τη ρίγανη,ξύδι και ζάχαρη,προσθέτουμε σιγά σιγά το  αλεύρι ανακατεύοντας με κουτάλι ή με το χέρι μας μέχρι να πετύχουμε μια απαλή-αφράτη ζύμη.
  2. Σε καλά λαδωμένο ταψί 36εκ.απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλά μας να καλύψει τοο ταψί.
  3. Ανακατεύουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα,λίγο αλάτι,το λάδι,ρίγανη καλά τα απλώνουμε πάνω στη ζύμη.Πασπαλίζουμε με τα τυριά,απλώνουμε τις φέτες μανιταριών και τέλος την πιπεριά.
  4. Απάνω πασπαλίζουμε με 3 κ.σ. τυριά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230β. για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά!!
  5. Για τη 2η ζύμη:1.Ρίχνουμε σε μπολ το αυγό χτυπημένο ελαφρά,το γιαούρτι,λάδι,αλάτι,μπέικιν και τέλος τη φαρίνα,χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά ,βγαίνει-γίνεται  ρευστό μείγμα σαν του κέικ περίπου!!!
  6. Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί και ψήνουμε 10-12 λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα και να ροδίσει ελαφρά!
  7. Βγάζουμε και απλώνουμε απάνω σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα ψιλοκομμένη,τα τυριά , μανιτάρια,πιπεριά,λουκάνικα ή ότι μας αρέσει,συνεχίζουμε το ψήσιμο ακόμα 20' περίπου να ροδίσει η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά!!
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Και οι δυο συνταγές είναι της Αργυρώς  δοκιμασμένες με διαφορετικά υλικά αλλά πάντα επιτυχημένες!!!!
  • Εγώ εδώ την έφτιαξα μισή μισή,στη μια πλευρά έβαλα πιπεριά,ζαμπόν και μανιτάρια,στην άλλη έβαλα λουκάνικα χωριάτικα και μανιτάρια!!
  • Παρόμοιες πίτσες στο σάιτ
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 20 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανόστιμη φαίνεται και πολύ πετυχημένη!! Και οι δύο παραλλαγές της ζύμης πολύ ωραίες!!
Μεταφορά στην κορυφή