Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

PFF Lists Garrett Bradbury as Vikings' Worst Draft
NsdSdsf 23.11.2021 9:35
Fresh new 3rd Quarterback Includes No NFL Wins
NsdSdsf 23.11.2021 9:34
On the lookout again upon the Detroit Lionshistori
NsdSdsf 23.11.2021 9:33
Kadarius Toney Can Assistance the Passing Activity
NsdSdsf 23.11.2021 9:31
The Washington Soccer Team 2021 draft course is in
NsdSdsf 23.11.2021 9:30
The Close of Zach Ertz's Eagles Operate Demanded i
NsdSdsf 23.11.2021 9:29
3 motives why OBJ will even now be upon the Browns
NsdSdsf 23.11.2021 9:28
George Kittle speaks around 49ersQB circumstance
NsdSdsf 23.11.2021 9:27
Kyrie 6 EP Black Red BQ4631-002
nike9595 2.11.2021 3:33
Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

547-547.jpg
Τούρτα με κολοκύθια



Πίτα ανοιξιάτικη

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 13 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια πίτα αρκετά ελαφριά γι αυτήν την εποχή . Κάποιοι μπορούν να τη γεμίσουν και με περισσότερα πράγματα και να αυξήσουν τις θερμίδες γιατί όχι;

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6-8 άτομα

Για τη ζύμη

  • Μισό κιλό αλεύρι σκληρό
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • ¼ φλ/νιού λάδι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • ½ φλ/νι παρμεζάνα τριμμένη
  • Λίγη ζάχαρη
  • 1,5 – 2 φλ/νια χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

  • 1 βαζάκι πέστο έτοιμο ή το φτιάχνετε μόνοι σας
  • 2 μεγάλες ντομάτες κόκκινες και αρκετά σφικτές σε φέτες
  • 2 κομμάτια τυρί μοτσαρέλα μπουφάλα σε φέτες (σε σακουλάκια με το υγρό τους) όχι το κίτρινο,
  • μερικά φύλλα ρόκας
  • μαύρες ελιές σε φετάκια (προαιρ.)
Οδηγίες

 

  1. Φτιάχνω τη ζύμη, βάζοντας όλα τα υλικά σε λεκάνη και ρίχνω το χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται για να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
  2. Την αφήνω να ανέβει για καμιά ώρα και τη χωρίζω στα δύο.
  3. Ανοίγω 2 φύλλα, το κάτω λίγο μεγαλύτερο, για ταψάκι 30 - 32εκατ.
  4. Στρώνω το κάτω φύλλο στο ταψί, ρίχνω λίγο σιμιγδάλι και πάνω αλείφω το μισό μείγμα του πέστο.
  5. Τοποθετώ τις φέτες ντομάτας (αν οι ντομάτες είναι γινωμένες τις στύβω να φύγουν τα ζουμιά) σε όλη την επιφάνεια του φύλλου, αλατοπιπερώνω, πάνω στις ντομάτες βάζω τα φύλλα της ρόκας, τις ελιές ,αν βάλετε, και τις φέτες μοτσαρέλα.
  6. Τέλος ρίχνω το υπόλοιπο πέστο και σκεπάζω τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο.
  7. Αλείφω με λίγο λάδι και ρίχνω σουσάμι.
  8. Ανοίγω στο κέντρο μια μικρή τρυπούλα και στο φούρνο στους 190 ο για μισή ώρα περίπου να ροδοκοκκινίσει.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν σας έχει περισσέψει ζύμη, μπορείτε να φτιάξετε μκρά ψωμάκια στη φόρμα για μάφιν . Τα γεμίζετε με ελιές, λιαστή ντομάτα, σκόρδο ή και σκέτα ή και με όλα αυτά μαζί.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 14 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νοστιμότατη και εμφανίσιμη!!
Μεταφορά στην κορυφή